ΗΠΑ Fauci: Κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» και το πολιτικό χάσμα στη συζήτηση για τον εμβολιασμό


ΗΠΑ Fauci: Ο Fauci κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» και το πολιτικό χάσμα στη συζήτηση για τον εμβολιασμό: «Απλώς δεν το καταλαβαίνω». Ο Fauci χαρακτήρισε επίσης σκηνές από τη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης CPAC ως «τρομακτικές». Ο Δρ Anthony Fauci κατηγόρησε την «ιδεολογική ακαμψία» ως αποτρεπτική για τις προσπάθειες εμβολιασμού εν όψει της αυξανόμενης απειλής πιο μολυσματικών παραλλαγών COVID-19. Ακριβώς κάτω από το ήμισυ όλων των επιλέξιμων Αμερικανών έχουν λάβει πλήρη εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αλλά οι παραλλαγές Delta και Lambda απειλούν αυτήν την πρόοδο.

Η διοίκηση του Μπάιντεν συνέχισε να παροτρύνει τους Αμερικανούς να λάβουν τους εμβολιασμούς το συντομότερο δυνατό, αλλά σε ορισμένες πολιτείες η ζήτηση για εμβόλια έχει μειωθεί, ακόμη και με άφθονη προμήθεια που είναι τώρα διαθέσιμη.

Ο Fauci κατηγόρησε την πολιτική για την αποτροπή μιας άλλως επιτυχημένης προσπάθειας εμβολιασμού, με την πλειονότητα των πολιτειών και των εδαφών των Η.Π.Α. να χορηγούν το 75% των πρώτων δόσεων εμβολίου ή άνω του, σύμφωνα με το CDC.

“Θέλω να πω, είναι ιδεολογική ακαμψία”, δήλωσε ο Fauci στο “State of the Union” του CNN. “Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν. Γιατί έχουμε κόκκινες πολιτείες και μέρη στον Νότο που είναι πολύ ιδεολογικά με έναν τρόπο και δεν θέλουν να κάνουν εμβολιασμούς – οι εμβολιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.”

Ο Fauci επισήμανε επίσης σκηνές από τη Συντηρητική Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης (CPAC) αυτού του Σαββατοκύριακου “τρομακτικές” όταν οι συμμετέχοντες επευφημούσαν μετά από ένα σχόλιο ότι η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς 90%. “Είναι τρομακτικό”, είπε ο Fauci.

“Εννοώ, ζητωκραυγάζουν για κάποιον που λέει ότι είναι καλό για τους ανθρώπους να μην προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους.” “Δεν το καταλαβαίνω”, πρόσθεσε. “Δεν το καταλαβαίνω.” Ο Fauci υπηρετεί τώρα ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν.

Έχει επανειλημμένα επισημάνει πολιτικά ζητήματα τον περασμένο χρόνο ως επιπλοκές στην καταπολέμηση του ιού και την έναρξη εμβολιασμών.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Gallup έδειξε ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς δεν έχει κανένα σχέδιο να εμβολιαστεί καθόλου. Μέρος της ανησυχίας των υπαλλήλων υγείας είναι η αυξημένη μολυσματικότητα των νέων παραλλαγών:

Η παραλλαγή Delta εκτιμάται ότι είναι περίπου 40-60% πιο μολυσματική – αν και τα εμβόλια διατηρούν πάνω από 90% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου – ενώ η παραλλαγή Lambda έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στο Περού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν την έχουν ακόμη χαρακτηρίσει ως  παραλλαγή ανησυχίας.

“Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, θα πρέπει να ανησυχείτε”, δήλωσε ο Fauci στο ABC “This Week”. «Γνωρίζουμε από την εκτεταμένη εμπειρία, όχι μόνο στη χώρα μας, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλες χώρες, ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε λειτουργούν πολύ καλά ενάντια στην παραλλαγή Delta, ιδίως στην πρόληψη της προχωρημένης νόσου που θα οδηγήσει σε νοσηλεία και πιθανότατα σε θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις.”

“Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούμε πολύ είναι ότι έχουμε κάποιο σχίσμα μεταξύ ορισμένων κρατών και ορισμένων περιοχών που έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού, πράγμα που είναι πραγματικά ατυχές επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται για τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ζωή, αλλά και αυτήν της οικογένειάς τους στην κοινότητά τους “, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ