Κορωνοϊός Lockdown: 93% η αύξηση των τραυματισμών από μπαταρίες σε παιδιά κατά το 1ο επτάμηνο της πανδημίας


Κορωνοϊός Lockdown: Ενώ οι επισκέψεις τραυματισμών στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης σημείωσαν συνολική πτώση κατά τους πρώτους επτά μήνες της πανδημίας, αυτές που αφορούσαν παιδιά και μπαταρίες σημείωσαν αύξηση 93%. Μια έκθεση της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών (CPSC) που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ανέφερε την απότομη αύξηση ατυχημάτων σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και είπε ότι ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούσαν κατάποση, μερικοί περιελάμβαναν προβλήματα ξένου σώματος, όπως όταν μια μπαταρία ήταν γεμισμένη σε ένα αυτί ή μύτη. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), η οποία έχει μια Ειδική Ομάδα Μπαταρίας, εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.500 τραυματισμοί μπαταριών σε παιδιά συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι μπαταρίες βρίσκονται σε τηλεχειριστήρια, κεριά χωρίς φλόγες, ζυγαριά μπάνιου και άλλες οικιακές συσκευές, όπως πάνινα παπούτσια, ρολόγια και αριθμομηχανές.

Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα ιστών σε μόλις δύο ώρες και να οδηγήσουν σε δια βίου τραυματισμούς.

Εάν υπάρχει υποψία ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία κουμπιού ή έχει τοποθετήσει μία στη μύτη ή το αυτί του, συνιστάται άμεση φροντίδα έκτακτης ανάγκης. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά επίσης να καλέσετε την Εθνική Γραμμή άμεσης κατάποσης μπαταρίας για βοήθεια στο 1-800-498-8666.

Σημάδια που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μπαταρία μπορεί να περιλαμβάνει συριγμό, σάλιασμα, πόνο στην κοιλιά ή στο στήθος, βήχα, φραγμό ή πνιγμό.

Εκτός από τη σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο υπερδιπλασιάστηκε τα πέντε έτη μεταξύ του 2006 και του 2010 σε σύγκριση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

“Οι πιο σοβαροί τραυματισμοί συνήθως σχετίζονται με μπαταρίες διαμέτρου 20 mm, περίπου στο μέγεθος ενός νικελίου, επειδή είναι πιθανό να συσσωρευτούν στον οισοφάγο ενός μικρού παιδιού”, προειδοποίησε η Ακαδημία AAP. “Εάν μια μπαταρία λιθίου με νομίσματα τοποθετηθεί στον οισοφάγο, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ιστού και νέκρωση εντός ωρών, οδηγώντας σε διάτρηση ή θάνατο εάν δεν αφαιρεθεί επειγόντως.”

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων CPSC διαπίστωσε επίσης μια απότομη αύξηση των τραυματισμών που σχετίζονται με καθαριστικά, τα οποία ανέφερε “είναι πιθανοί επειδή καθώς οι καταναλωτές έμειναν σπίτι και έκαναν περισσότερη καθαριότητα, οι τραυματισμοί αυξήθηκαν.”

“Αυτοί περιελάμβαναν τραυματισμούς από πακέτα υγρών πλυντηρίων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο και για τα μικρά παιδιά σε περίπτωση κατάποσης και – ολοένα και περισσότερο – για τους ηλικιωμένους, που πάσχουν από οφθαλμικούς τραυματισμούς”, δήλωσε η Επιτροπή CPSC.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ