Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε κορωνοπάρτι


Ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων.

Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων.

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι σε ένα κορονοπάρτι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο πατικωμένοι.

Προειδοποίησε ότι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης. Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ