Κυκλοθυμία: Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες

Στην κυκλοθυμία, η διακύμανση της διάθεσης οδηγεί σε πολλές περιόδους υπομανιακών συμπτωμάτων και περιόδων καταθλιπτικών συμπτωμάτων που διαφέρουν μεταξύ τους. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι τα υπομανιακά συμπτώματα είναι ανεπαρκή σε αριθμό, σοβαρότητα, γενίκευση ή διάρκεια για να πληρούν τα κριτήρια για ένα υπομανιακό επεισόδιο.

Όταν μιλάμε για υπομανία, αναφερόμαστε σε μια κατάσταση παρόμοια με τη μανία, αλλά με μικρότερη ένταση. Η υπομανία είναι μια ψυχιατρική διαταραχή που εκδηλώνεται ως παροδική εκνευριστικότητα ή ενθουσιασμό. Είναι μια λιγότερο σημαντική ή «ελλιπής» μορφή ενός μανιακού επεισοδίου. Μεταξύ των συμπτωμάτων της υπομανίας βρίσκουμε μια αυξημένη διάθεση για αρκετές ημέρες, που σχετίζεται με διέγερση, μειωμένο χρόνο ύπνου, υπερκινητικότητα και υπερβολική αυτοπεποίθηση, παρουσιάζοντας σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάσταση του ατόμου. Η νοσηλεία δεν είναι συνήθως απαραίτητη, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει με τη μανία.

Εκτός από όσα έχουμε ήδη επισημάνει προηγουμένως, κατά τα δύο πρώτα χρόνια της διαταραχής, τα συμπτώματα πρέπει να είναι επίμονα. Για τη διάγνωση, κανένα διάστημα στο οποίο το άτομο είναι απαλλαγμένο από συμπτώματα δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Αν ήταν έτσι, δεν θα μιλούσαμε για κυκλοθυμία.  Κατά την προαναφερθείσα διετή περίοδο, οι υπομανιακές και καταθλιπτικές περίοδοι υπήρχαν τουλάχιστον το ήμισυ του χρόνου και το άτομο είχε συμπτώματα για περισσότερο από δύο μήνες στη σειρά.  Τα συμπτώματα δεν μπορούν να αποδοθούν στις φυσιολογικές επιδράσεις μιας ουσίας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here