Τοξικά άτομα: Έτσι τα χειρίζονται οι έξυπνοι άνθρωποι

Έτσι, ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας είναι να μάθουμε να εξουδετερώνουμε και να διαχειριζόμαστε όλες τις στρατηγικές που εφαρμόζονται από αυτόν τον τύπο προφίλ.  Κάποιοι κοινωνιολόγοι και ειδικοί στην κοινωνική ψυχολογία προσπαθούν να εξηγήσουν  ότι ζούμε σε καιρούς με υψηλό βαθμό τοξικότητας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε αυτόν τον όρο και ότι μερικές φορές δεν γνωρίζουμε πού είναι το όριο. Τώρα, εάν υπάρχει ένα πράγμα που είναι σαφές, είναι ότι ζούμε σε μια στιγμή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και αβεβαιότητα και όλα αυτά διαπερνούν πολλά από τα καθημερινά μας περιβάλλοντα.

 

Ο τρόπος με τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι χειρίζονται τοξικά άτομα ανταποκρίνεται σε διάφορους παράγοντες. Η πρώτη είναι η απλή και προφανής υπόθεση ότι όλη η τοξική συμπεριφορά στερείται λογικής. Η κατανόηση αυτού θα μας βοηθήσει πολύ. Αυτό θα το κάνει γιατί θα σταματήσουμε να δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία σε μια σειρά πράξεων και λέξεων που δεν έχουν νόημα, όπου επιδιώκεται σχεδόν αποκλειστικά να προβάλει δυσφορία, απογοήτευση και αρνητικά συναισθήματα σε κάποιον.

Δεύτερον, υπάρχει μια πτυχή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Όταν ένα τοξικό άτομο ζει στο περιβάλλον μας, ζούμε σε συνεχή απειλή. Είναι σαν να βλέπεις το πτερύγιο του καρχαρία να αιωρείται καθημερινά. Έτσι, και κατά κάποιον τρόπο, νοιαζόμαστε περισσότερο για την παρουσία του, για αυτά που λέει, δεν λέει, κάνει ή δεν κάνει παρά για την εφαρμογή στρατηγικών έτσι ώστε αυτή η παρουσία να μην μας επηρεάζει τόσο πολύ. Οι έξυπνοι άνθρωποι εστιάζουν περισσότερο στην εξεύρεση λύσεων παρά στην τοξική συμπεριφορά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here