Κίνα: Πατέρας βρήκε τον γιο του 24 ολόκληρα χρόνια μετά την απαγωγή του


Ένας πατέρας στην Κίνα συνάντησε τον γιο του μετά από έρευνα 24 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξίδεψε πάνω από 500.000 χλμ με μία μοτοσικλέτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Γκούο Γκανγκτάνγκ δε σταμάτησε ποτέ να ψάχνει το γιο του- τον οποίο άρπαξαν όταν ήταν δύο ετών έξω από το σπίτι τους στην επαρχία Σαντόνγκ.

Η αστυνομία μπόρεσε να εξακριβώσει την ταυτότητα του γιου, χρησιμοποιώντας τεστ DNA. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν δύο ύποπτοι- ένας άνδρας και μία γυναίκα- οι οποίοι συνελήφθησαν σύμφωνα με την Global Times.

Οι δύο ύποπτοι, που διατηρούσαν σχέση εκείνη την εποχή, ήθελαν να απαγάγουν ένα παιδί, με πρόθεση να το πουλήσουν. Όταν η γυναίκα είδε τον αγόρι να παίζει μόνο του έξω από το σπίτι του, το άρπαξε και το πήγε σε σταθμό λεωφορείων, όπου την περίμενε ο σύντροφός της.

Το ζευγάρι πήγε με λεωφορείο στη γειτονική επαρχία Χενάν, όπου πούλησε το παιδί. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο γιος του Γκανγκτάνγκ ακόμη ζει σε αυτή την περιοχή.

Μετά την αρπαγή του γιου του, ο Γκανγκτάνγκ φέρεται να ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 επαρχίες της Κίνας, αναζητώντας πολύτιμες πληροφορίες. Στις μετακινήσεις του αυτές, έπαθε κατάγματα από τροχαία ατυχήματα, ήρθε αντιμέτωπος με ληστές και χάλασε δέκα μηχανές.

Με τις φωτογραφίες του γιου του πάντα μαζί του, λέγεται ότι ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής προσπαθώντας να βρει το παιδί. Κοιμόταν κάτω από γέφυρες και ζητιάνευε όταν ξέμενε από χρήματα.

Η απίστευτη αυτή ιστορία ενέπνευσε ακόμη και ταινία που γυρίστηκε το 2015, με πρωταγωνιστή τον σταρ του Χονγκ Κονγκ, Άντι Λάου.

Οι απαγωγές παιδιών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα, με χιλιάδες αρπαγές ανηλίκων να σημειώνονται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015, 20.000 παιδιά πέφτουν θύμα απαγωγής κάθε χρόνο στην χώρα. Πολλά από αυτά πωλούνται σε παράνομες υιοθεσίες, εντός και εκτός συνόρων.

Ο Γκανγκτάνγκ λόγω της εμπειρίας του όλα αυτά τα χρόνια έγινε μέλος οργανισμών αναζήτησης ανθρώπων στην Κίνα και βοήθησε τουλάχιστον επτά γονείς να ξαναβρούν τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ