Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιες περιοχές δεν ηλεκτροδοτούνται

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ενημέρωσε αναλυτικά τη ΓΓΠΠ σχετικά με το ζήτημα των διακοπών ρεύματος που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Ο ίδιος δήλωσε, αμέσως, μετά τη σύσκεψη στη ΓΓΠΠ: “αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, ‘Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση”.

Κι ενώ ορισμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης έως και 48 ώρες, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης και ζητούν τη συνδρομή των δήμων και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων εκτιμάται σε δύο μέρες από σήμερα, ενώ τα ζητήματα σε δίκτυα ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ αναμένεται να επιλυθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Μάνος κάλεσε τους πολίτες να δηλώνουν τη βλάβη τους, προκειμένου, όπως είπε, “να έχουμε εικόνα και των μικρότερων βλαβών στην χαμηλή τάση, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο (11500) είτε στο myapp ΔΕΔΔΗΕ’, είτε στην ιστοσελίδα. Και φυσικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία με τους δήμους ούτως ώστε να ανοίγουν τόσο οι βοηθητικοί δρόμοι για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και να μας υποστηρίξουν στα κλαδέματα των δέντρων. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση τα δέντρα βαραίνουν περισσότερο και ακόμα περισσότερα κλαδιά σπάνε και πέφτουν πάνω στα καλώδια”.

Όπως επεσήμανε ο κ, Μάνος, “Η χθεσινή μέρα έκλεισε ξεκίνησε με 40 γραμμές με τάσεις πεσμένες και το βράδυ είχε ουσιαστικά μηδενιστεί στα περισσότερα. Σήμερα ξεκινήσαμε με 15 γραμμές, τις οποίες αυτές 15 γραμμές παλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό μας και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Αττική, είναι πάνω από 600 άτομα σε 24ωρη βάση πλέον υπερωριών κλπ προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στα σπίτια των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη”, Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο εχθές υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. Ειδικότερα, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Παράλληλα, σε ορισμένα νησιά, όπως η Αμοργός, η Ικαρία και η Κρήτη υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα που, ωστόσο, αντιμετωπίζονται, “Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές”, εξήγησε ο κ. Μάνος και προσέθεσε:

Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική. Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα. Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here