Αθλητισμός Παιδιά: Τα οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά και τους νέους

Ποια είναι, ωστόσο, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να αθλείται; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, ήδη, από την προσχολική ηλικία το παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό που έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να σεβαστούν τις προτιμήσεις του παιδιού και να λάβουν υπόψιν τους το είδος του αθλήματος που ταιριάζει στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του, ώστε το παιδί να αντλεί ευχαρίστηση από τη συμμετοχή του στη σωματική δραστηριότητα και να μην αισθάνεται ότι πιέζεται να αθληθεί.

Ας δούμε τώρα ορισμένα από τα οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά:

  • Οι αθλητικές δραστηριότητες και, εν γένει, η σωματική άσκηση, ενισχύουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας, τόσο στην παιδική και εφηβική ηλικία, όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους.
  • Η συμμετοχή σε αθλητικά παιχνίδια μπορεί να αυξήσει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών και των νεών. Μέσα από την παρακολούθηση της απόδοσής τους και την επίτευξη των ρεαλιστικών στόχων που θέτουν σε συνεργασία με τους προπονητές τους, τα παιδιά θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν τους κόπους των έργων και της προσπάθειάς τους.
  • Ο αθλητισμός αναπτύσσει και εξελίσσει τις κινητικές τους δραστηριότητες.
  • Προσφέρει έναν ασφαλή χώρο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας και του σεβασμού.

  • Αποτελεί χώρο διασκέδασης και αναψυχής.
  • Διαμέσου της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά αθλήματα, τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το σώμα τους και να το προστατεύουν καλύτερα από επιβλαβείς και επικίνδυνες συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης αλκοόλ σε μετέπειτα στάδια της ζωής τους.
  • Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να οργανώνουν τον χρόνο τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here