Ξηροδερμία Μάτια: Τι να κάνετε εάν έχετε ξηροδερμία κάτω από τα μάτια


Το δέρμα στην περιοχή των ματιών σας είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο από ό, τι σε άλλα μέρη του σώματος (σκεφτείτε και συγκρίνετε με τα πέλματα των ποδιών σας). Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ικανό να διατηρήσει την υγρασία και είναι πιο ευαίσθητο στην ξηροδερμία. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν το φαινόμενο της ξηροδερμίας ματιών.

Συχνά το ξηρό δέρμα είναι άβολο. Οι νιφάδες στο δέρμα μπορεί γρήγορα να προκαλέσουν φαγούρα και ερεθισμένο ή ακόμη και αποχρωματισμένο της περιοχής. Η χρόνια ξηροδερμία επηρεάζει επίσης την ελαστικότητα του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες. Ακόμα χειρότερα, το δέρμα που είναι αρκετά ξηρό σε σημείο που σπα επιτρέπει την εισβολή βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε το ξηρό δέρμα κάτω από τα μάτια και να προλάβετε την επανεμφάνισή του μελλοντικά.

Πώς να θεραπεύσετε και να προλάβετε την ξηροδερμία κάτω από τα μάτια σας

Ξεκινήστε απλοποιώντας τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Τα σωστά προϊόντα, μαζί με τον συνεπή και σχολαστικό καθαρισμό και την ενυδάτωση, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της ξηρότητας. Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί επίσης να κάνετε τη διαφορά.

Πείτε όχι στα σκληρά προϊόντα

  • Αξιολογήστε τα προϊόντα που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας

Ενώ η βιομηχανία καλλυντικών μας μαθαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα οπλοστάσιο προϊόντων, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Η υπερβολική χρήση καθαριστικών προσώπου και προϊόντων περιποίησης του δέρματος, όπως απολεπιστικά και βαθιά καθαριστικά που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες ή αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας. Κι επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο είναι πολύ πιο ευάλωτο στον ερεθισμό.

  • Υιοθετήστε μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος

Με πλύσιμο του προσώπου κάθε μέρα, πρωί και βράδυ. Αμέσως μετά, εφαρμόστε ένα ήπιο, χωρίς σαπούνι καθαριστικό και χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό αντί για ζεστό ώστε να ξεπλύνετε. Βρείτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι και εφαρμόστε την αφού στεγνώσει το δέρμά σας. Ταμπονάρατε ελαφρά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

  • Εάν χρησιμοποιείτε κονσίλερ, αναζητήστε μάρκες που είναι υποαλλεργικές. Και θυμηθείτε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ