Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε ποιες περιοχές παραμένουν κλειστά τα σχολεία – Πού ανοίγουν με καθυστέρηση

Σχολεία: Αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών

Αφήνοντας πολλά προβλήματα σε υποδομές, σε ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο «ξεθυμαίνει» η κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία έκλεισε την Τρίτη (16/2) τα περισσότερα σχολεία της χώρας, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρόλα αυτά, έντονος θα είναι ο παγετός σε πολλές περιοχές σε όλη την περιφέρεια, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλη ολισθηρότητα καθιστώντας την μετακίνηση ιδιαίτερα δύσκολη.

Λόγω αυτού σε πολλές περιοχές της χώρας οι σχολικές αίθουσες αναμένεται να παραμείνουν κλειστές ή να ανοίξουν με καθυστέρηση μέσα στην ημέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη (17/2) τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης βρίσκονται υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης, λόγω του lockdown, με τους μαθητές να μην προσέρχονται στις τάξεις τους με φυσική παρουσία.

Παράλληλα, στις Σέρρες, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. Στον δήμο Νέας Ζίχνης, η έναρξη του ωραρίου θα γίνει μια ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη.

Στο Κιλκίς, τόσο στον ομώνυμο δήμο, όσο και στον δήμο Παιονίας, τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί. Το ίδιο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας δεν θα ανοίξουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Στην Πιερία, στους δήμους Δίου- Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού δεν θα λειτουργήσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Στον δήμο Κατερίνης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αλλά οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ημαθία, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9 το πρωί λόγω του πρωινού παγετού. Το νηπιαγωγείο Παλαιόχωρας θα παραμείνει κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος.

Στον δήμο Κασσάνδρας, τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, δεν θα λειτουργήσουν το 3ο και 4o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, το Νηπιαγωγείο Πορταριάς, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ποτίδαιας, το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.

Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης, στο ακριτικό νησί. Με απόφαση των δημάρχων, καθίσταται επικίνδυνη η προσέλευση και η παραμονή των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους παιδικούς σταθμούς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here