Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής παρουσιάζει την παράσταση “Το όνομά μου Ελευθερία”


Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το όνομά μου Ελευθερία», που βασίζεται στο δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη , «Εσμέ», σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά, την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό».

Η δράση διαδραματίζεται στα Καλάβρυτα, λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Δύο ερωτευμένοι νέοι, ο Έλληνας Δρόσος και η Τουρκάλα Εσμέ, δεν μπορούν να ελπίζουν για το μέλλον της σχέσης τους αφού έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους, αλλά και τα προσωπικά τους διλήμματα απέναντι σε θέματα πατρίδας και θρησκείας.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην Ελευθερία σε πολλά επίπεδα, ιστορικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, ερωτικό , οικογενειακό. Όταν η δύναμη της αγάπης φωλιάζει ακόμα και στις πιο αφιλόξενες εστίες, όλα είναι δυνατά. Μέσα από αυτό το τετράπρακτο δραματικό κωμειδύλλιο και τον  βαθιά ποιητικό λόγο, αναδύεται η ατμόσφαιρα της εποχής, μια εποχή εσωτερικών ανακατατάξεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό πλαίσιο. Το έργο του Περεσιάδη είναι γραμμένο στη δημοτική, σε δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο στίχο και έχει κλασική και στέρεη δομή, με κωμικές πινελιές.

Ο θίασος αποτελείται από 14 μέλη. Την διασκευή του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης, υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς. Την παράσταση πλαισιώνει ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Κρατήσεις θέσεων/ προπώληση εισιτηρίων στο 6946 105520.

www.synaisthimatikhdialektikh.com

Παίζουν σε διπλή διανομή:

Νάσια Ανδριοπούλου, Γιάννης Βαλληνδράς, Ελένη Βογιατζή, Φανή Γιαννακοπούλου, Γιάννης Γκούλτας, Ανθή Γριβέα, Χάρης Κούλης, Τέτα Μαρτάκη, Μιχάλης Μιχαλάκος, Νατάσσα Μπαργιαμάκη, Βούλα Μπλάντα, Δημήτρης Μπούρας, Περικλής Παπαδημητρίου, Κατερίνα Πέρρυ, Σοφία Ρίζου, Ελένη Τζιαμουράνη, Γιώργος Τσάμης, Όλγα Τσαρσιταλίδη, Γιώργος Φολόκης

Μουσικοί επί σκηνής:

Λαμπρινή Γιώτη : nyckelharpa,looper,
τραγούδι , κρουστά, Ορέστης Γαργουλάκης : Κρουστό , φλογέρες, φλάουτο

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Στέλιος Καλαθάς

Σκηνικά /Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Πρωτότυπη σύνθεση μουσικής: Λαμπρινή Γιώτη

Φωτογραφία: Άρτεμης Σκούλικα

Φωτισμοί: Νίκος Γκούμας

Μακιγιάζ: Σχολές Άννα Τσόρου

Υπεύθυνη παραγωγής: Σοφία Ρίζου

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ