“Μήδεια” – Εμβόλια: Αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έφερε το χιόνι

“Μήδεια” Εμβόλια: Από τις 12 το μεσημέρι κι έπειτα θα ξεκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία” στην Αττική σήμερα, 17.02.2021

Κι αυτό καθώς ο πρωινός παγετός και ο χιονιάς κρίθηκαν επικίνδυνοι για την μετάβαση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα. Πού δόθηκαν όσα εμβόλια δεν χρησιμοποιήθηκαν σήμερα. Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα για τα… τσιμπήματα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Αττική, την Τετάρτη, 17.02.2021, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Τι γίνεται με όσους χάνουν το ραντεβού για το εμβόλιο

Όσοι πολίτες είχαν προγραμματισμένα τα ραντεβού τους από τις 08.00 πμ έως τις 12 μμ το πρωί της Τετάρτης 17/2, θα λάβουν εκ νέου ειδοποίηση για το πότε θα επαναπρογραμματιστούν οι εμβολιασμοί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πολίτες στην Αττική και σε όλες τις περιοχές της χώρας, που έχασαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα λειτουργήσουν εκτάκτως την ερχόμενη Κυριακή 21/2 τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον χιονιά.

Προτεραιότητα θα έχουν στους εμβολιασμούς της Κυριακής, όσοι ήταν να λάβουν σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου, που πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο. Παρά τις δυσκολίες στην πρόσβαση των πολιτών εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ωστόσο, το 40% των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αττική, αλλά και το 70% στο σύνολο της χώρας.

Πού χορηγήθηκαν τα εμβόλια από τα ραντεβού που χάθηκαν

Το Υπουργείο Υγείας ενεργοποίησε σήμερα το σχέδιο αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων, από τα ραντεβού που δεν διενεργήθηκαν. Έτσι, προκειμένου να μην καταστραφούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, τα οποία μετά την έξοδό τους από την βαθιά κατάψυξη συντηρούνται σε απλό ψυγείο μόνο για 5 ημέρες, χορηγήθηκαν εκτός προγραμματισμού 1.100 δόσεις σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, εκτός διαδικασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 700 εμβόλια χορηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού σε κρατούμενους και προσωπικό και ακόμη 400 δόσεις στο κλειστό κέντρο Κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here