Η.Π.Α.- κορωνοϊός: Δεν έχουν αποκλείσει την Κίνα σχετικά με την προέλευση του ιού

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσε στο NBC News ότι το πρακτορείο βρίσκεται σε δημόσια δήλωση που εξέδωσε τον Απρίλιο, η οποία ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών “θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις αναδυόμενες πληροφορίες και πληροφορίες για να καθορίσει εάν η εστία ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή εάν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στο Wuhan.”

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία που να δείχνουν ατύχημα στο εργαστήριο, και οι περισσότεροι επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα είπαν ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο. Αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μπάιντεν έχουν κατηγορήσει την Κίνα τις τελευταίες ημέρες για αυτό που έχουν ονομάσει έλλειψη διαφάνειας γύρω από τις ρίζες του ιού. Και έχουν επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Π.Ο.Υ παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τα αρχικά ευρήματα μιας επίσκεψης στη Wuhan, όπου πιστεύεται ότι έχει εμφανιστεί ο ιός.

Ανακριτές του ΠΟΥ, μετά από επίσκεψη σε 3 εργαστήρια στη Wuhan, δήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ότι δεν βρήκαν ενδείξεις ότι ένα εργαστηριακό ατύχημα θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το ξέσπασμα. Ένας ερευνητής του ΠΟΥ είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου ότι ο οργανισμός σταμάτησε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα για αυτή τη θεωρία. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ φάνηκε να αποσύρει την οριστική του δήλωση λίγες ημέρες αργότερα, αναφέροντας ότι “όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοικτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here