Κορωνοϊός Ιαπωνία: Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός Ιαπωνία: Οι εργαζόμενοι στο Ιατρικό Κέντρο του Τόκιο ήταν μεταξύ των πρώτων από περίπου 40.000 επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Στη συνέχεια θα ακολουθηθούν 3,7 εκατ. άτομο από το προσωπικό υγείας και μετά 36 εκατ. άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. «Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του κορωνοϊού», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Χιρόσι Γιαμαμότο σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο μετά τη χορήγηση των πρώτων εμβολίων.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό των 126 εκατομμυρίων έως τα μέσα του 2021. Η πλήρης εφαρμογή θα μπορούσε να διαρκέσει ένα χρόνο, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού Taro Kono. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι εκατομμύρια από τις δόσεις εμβολίου Pfizer-Biontech θα μπορούσαν να χαθούν λόγω έλλειψης συρίγγων που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση του αριθμού των λήψεων από κάθε φιαλίδιο.

Το Ιατρικό Κέντρο του Τόκιο είπε ότι διαθέτει αρκετή προμήθεια για τις σύριγγες που χρειάζονται για την εξαγωγή έξι δόσεων από κάθε φιαλίδιο. Μάλιστα, σκοπεύει να εμβολιάσει 60 άτομα την ημέρα ξεκινώντας την Πέμπτη για να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα εμβολίου, η οποία θα μπορούσε να χαθεί και να παρακολουθεί τα άτομα που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Η Ιαπωνία έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια συνολικού ύψους 314 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από την Pfizer Inc και την BionTech, την AstraZeneca Plc και τη Moderna Inc. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περίπου 415.000 περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 7.013 θανάτων.

Παρόλο που τα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κορύφωση που σημειώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, το Τόκιο και εννέα άλλοι νομοί παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου. Η Ιαπωνία είναι το τελευταίο μέλος της Ομάδας των Επτά βιομηχανικών χωρών που ξεκίνησε μια προσπάθεια εμβολιασμού. Η κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει τους ιατρικούς εργαζόμενους πρώτα, μετά τους ηλικιωμένους, εκείνους με παθήσεις υγείας και εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here