Επίθεση Μπέου κατά Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση κατά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτηρίζοντάς τους ως “ένα τσούρμο αποτυχημένων και ανύπαρκτων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων της συμφοράς”.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, με αντικείμενο συζήτησης την αναβάθμιση των υποδομών του ΕΑΚ Βόλου προκειμένου να παραχωρηθεί στον “ερυθρόλευκο” σύλλογο και η οποία υμνεί τον υφυπουργό για το “σημαντικό έργο” που επιτελεί, όπως λέει.

Όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Βόλου στην ανακοίνωση η αναβάθμιση του ΕΑΚ έχει ήδη δρομολογηθεί και προβλέπει εργασίες που θα έχουν τελικό κόστος 1,8 εκατομ. ευρώ. Για τις προθέσεις αυτές βέβαια δεν έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση προς τους πολίτες ή το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση:

Θλιβερό θέαμα και απογοητευτικές πρακτικές από ένα τσούρμο αποτυχημένων και ανύπαρκτων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων της συμφοράς, που μόλις χθες θυμήθηκαν ότι πλησιάζουν εκλογές και κάτι πρέπει να παρουσιάσουν και για το θέμα του ΕΑΚ, παραγνωρίζοντας σκοπίμως ότι αυτό ανήκει στο Δήμο Βόλου. Ετσι επισκέφθηκαν και προσπάθησαν να παγιδεύσουν σε ένα παλαιοκομματικό και φαύλο παιχνίδι τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να προωθήσουν τους ιδιοτελείς και ανομολόγητους σκοπούς τους, που μόνο το συμφέρον των πολιτών του Βόλου δεν λαμβάνουν υπόψη.

Επειδή ουδείς είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται έστω, τέτοιες αναχρονιστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών, σημειώνουμε εμφατικά ότι το έργο της ανακατασκευής (Συντήρηση, Βελτίωση και Αναβάθμιση) του ΕΑΚ έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δήμο Βόλου και την παρούσα Δημοτική αρχή και προβλέπει εργασίες προϋπολογισμένης δαπάνης 2, 65 εκατομμυρίων ευρώ και πραγματικό τελικό κόστος 1,8 εκατομ. ευρώ.

Από αυτά τα 250.000 ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για ποσό 650.000 ευρώ ήδη με το υπ. Αριθμόν πρωτοκόλλου 81122/28-9-2018 έγγραφό μας έχουμε υποβάλλει, κατόπιν συνεχούς συνεννόησης του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, τρία τεχνικά δελτία και για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η ρητή δέσμευση του Δήμου να το καλύψει εξ ιδίων πόρων.

Συνεπώς η κουτοπόνηρη και αήθης πρακτική της ιδιοποίησης, που αποσκοπεί στην εξαπάτηση των πολιτών, έργων και δράσεων είναι απολύτως καταδικαστέα και μη ανεκτή. Ας το καταλάβει και όλος αυτός ο αχταρμάς των αποτυχημένων και των άλλων, καιροσκόπων και τυχοδιωκτών, ότι ο Βόλος έχει μια ικανή και άκρως αποτελεσματική δημοτική αρχή, που δεν απεμπολεί ούτε τις υποχρεώσεις, ούτε τα δικαιώματα της να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των πολλών και μόνο.

Στη συλλογική συνείδηση όλοι μας έχουμε τη θέση που μας αξίζει και θα το συνειδητοποιήσουν πλήρως στις εκλογές που έρχονται, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αλλάζει με τέτοιες μεθοδεύσεις “μαυρογιαλούρου”. Τουλάχιστον ας μην επιχειρούν να εμπλέξουν και να εκθέσουν τον αποδεδειγμένα καλών προθέσεων αρμόδιο υπουργό, που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο και στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην χώρα.

Και σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητικών “παραγόντων” ακούγεται αστείο, όταν με δική τους συνεισφορά το μέγιστο που μπορεί κανείς να υπολογίσει είναι η ανέγερση ενός…περιπτέρου, αν και γι αυτό υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here