Τέλος τα κορονοπάρτι – Ξεκίνησαν οι κορονοκρουαζιέρες (vids)


Χαμός σε Σποράδες και Ίο

Μπορεί οι ειδικοί να «κρούουν» διαδοχικά καμπανάκια για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο εκτός από τα κορονο-πάρτι σε νέα μόδα μετατρέπονται πλέον και οι… κορονο-κρουαζιέρες εκατοντάδων νεαρών από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά της χώρας!

Πρώτα ήταν τα σπίτια, μετά οι πλατείες και οι ανοικτοί χώροι, αργότερα οι πολυτελείς βίλες-μεζονέτες και τελευταίο και «καλύτερο», οι οργανωμένες ακτοπλοϊκές εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα νησιά της Ελλάδος.

Ομάδα που διοργάνωνε ξέφρενα πάρτι σε απομονωμένες παραλίες της Επανομής και σε πολυτελείς βίλες της ανατολικής Θεσσαλονίκης πλέον έχει περάσει στο επόμενο στάδιο, καθώς το «μενού» συμπεριλαμβάνει ακόμη και πακέτα ακτοπλοϊκών εκδρομών για όλα τα… βαλάντια.

Πώς στήνεται η «φάση» και τα ερωτηματικά με τα rapid test

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThessToday.gr, οι εκπρόσωποι της ομάδας με δέλεαρ τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων απευθύνονται σε ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να κανονιστεί η μετακίνησή τους σε νησί των Σποράδων ή ακόμη και των Κυκλάδων.

Η διεύθυνση του ταξιδιωτικού πρακτορείου δίνει το «ΟΚ» και η συμφωνία κλειδώνει με πλαφόν στην τιμή του πακέτου ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και με ναυλωμένο πλοίο μεταξύ συμφωνίας ιδιωτών και όχι με εκείνα της γραμμής.

Ταυτόχρονα, το «αγκάθι» των rapid – PCR test ή των πιστοποιητικών εμβολιασμών δεν εμποδίζει τα σχέδια των επίδοξων party animals, καθώς σε σχετικό βίντεο που εξασφάλισε το ThessToday.gr, στο πλοίο που κατευθύνθηκε από τη Θεσσαλονίκη στη Σκιάθο την προηγούμενη εβδομάδα δεν τηρήθηκε το παραμικρό μέτρο, το κατάστρωμα μετατράπηκε σε πίστα για χορό με DJ και τοποθετημένο ηχοσύστημα πλήρως οργανωμένο από την διοργανώτρια ομάδα.

Και εγένετο… απόβαση

Και ενώ το κέφι είχε ανάψει για τα καλά στο πλοίο με κίνδυνο διασποράς του ιού προτού καν καταφθάσει στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, οι εκατοντάδες νέοι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι, κάτω από τη μύτη των υγειονομικών αρχών.

Το πάρτι από το πλοίο μεταφέρθηκε σε beach bar και από εκεί ξανά πίσω στο πλοίο, τις βραδινές ώρες. Κι όλα αυτά, ενώ έως εκείνη την ώρα δεν τηρήθηκε ούτε το πιο απλό μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού: η μάσκα.

Next… stop Ίος

Την προηγούμενη εβδομάδα η ειδησεογραφική επικαιρότητα απασχολήθηκε με τα κρούσματα κορονοϊού σε απόφοιτους λυκείου που ταξίδεψαν από το λιμάνι του Πειραιά στην Ίο. Η ομάδα που διοργανώνει εκδρομές σε… στεριά και θάλασσα όπως όλα δείχνουν «κλείδωσε» τον δημοφιλή -για τους νέους- προορισμό των Κυκλάδων και τις αμέσως επόμενες ημέρες εκατοντάδες άτομα από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Ίου. Το ερώτημα που εγείρεται και προκαλεί ανησυχία είναι το κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε ένα νησί που αυτή τη στιγμή ο γενικός πληθυσμός -συμπεριλαμβανομένων και τους δημοτικούς υπαλλήλους- είναι κατά 92% πλήρως εμβολιασμένος και η δημοτική αρχή επιθυμεί να αποφύγει τους εκ νέου «μπελάδες» με τις υγειονομικές αρχές.

«Θα ακολουθήσουμε γραμμή εισαγγελέα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα»

Ο Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Ίου, Πλούτωνας Κοριτσιάδης, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι όλα τα μεγάλα γκρουπ είναι ευπρόσδεκτα -αν και εφόσον τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα-, ωστόσο σε περίπτωση που δεν φέρουν rapid – PCR test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε θα ακολουθηθεί η γραμμή του εισαγγελέα. «Δεν λέμε όχι σε αυτά τα γκρουπ, ούτε των 1.000 ατόμων από την Αθήνα ούτε τώρα από τη Θεσσαλονίκη. Αν όμως δεν γίνει έλεγχος και παρουσιαστεί κρούσμα στο νησί τότε θα ακολουθήσουμε τη γραμμή του εισαγγελέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Ίου, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα αφήσουμε να γίνουν τέτοια πάρτι χωρίς ελέγχους».

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων που έγιναν στο ThessToday.gr, οι έλεγχοι στα κεντρικά λιμάνια της χώρας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ελλοχεύοντας κινδύνους διασποράς του κορονοϊού σε κομβικά νησιά της χώρας που θεωρούνται πυλώνες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ