Παγώνη: Να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες πριν φύγουν για διακοπές


Η κ. Παγώνη κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση πριν φύγουν για διακοπές.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε ότι μόνη λύση για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, καλώντας, μάλιστα, τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση πριν φύγουν για διακοπές.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι «αν στο τέλος Αυγούστου δεν εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει αυξήσει τη μεταδικότητα του ιού από 50 έως και 70%», ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των νέων πρότεινε «εμβολιαστικά συνεργεία παντού όπου συχνάζουν».

Ακόμη, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γιατί «δεν μπορούν πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους γιατροί και νοσηλευτές».

Τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» όταν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες, όπως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

«Αυτό είναι υποχρέωσή μας», είπε και ανάφερε ότι «δεν περιμένουμε και δε θα πρέπει να περιμένουμε κανένας να μας πει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι γιατροί».

Όσον αφορά στο ποσοστό του εμβολιασμού για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στο 80%, σημείωσε πως πρέπει να είναι υψηλό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πρότεινε συνεργεία εμβολιασμού να πηγαίνουν σε μέρη όπου συχνάζουν οι νέοι και να τους εμβολιάζουν.

«Μην περιμένουμε να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε και τους συνέστησε πριν φύγουν για διακοπές να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Στόχος μας είναι να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, καθώς «μελέτες κάνουν λόγο για 4.000 ημερήσια κρούσματα» και ως μόνη λύση για την ανάσχεση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ