Αυτοφροντίδα: Συμβουλές όταν εργάζεστε από το σπίτι [vid]

Αυτοφροντίδα: Ως ένας από τους πολλούς ανθρώπους που πήγαν από το γραφείο, στο γραφείο της κουζίνας κατά τη διάρκεια της καραντίνας – η εργασία από το σπίτι είναι εδώ για να μείνει. Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε ότι είναι πιθανώς μια μόνιμη κατάσταση, η «επαγγελματική ζωή» μοιάζει πολύ με τη «ζωή στο σπίτι» και αυτές οι θολές γραμμές μπορούν να προκαλέσουν πολύ άγχος και στρες. Ακολουθούν τρεις συμβουλές για να φροντίσετε τον εαυτό σας εάν εργάζεστε από το σπίτι.

Δημιουργία ορίων

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία ενώ εργάζεστε από το σπίτι είναι να δημιουργήσετε όρια γύρω από το χώρο και το χρόνο σας. Η εργασία από το σπίτι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ζωή στη δουλειά. Επομένως, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε πολύ σαφή όρια.

Παραδείγματος χάρη οι ώρες που θα δουλέψετε, όπου εργάζεστε, όταν μπορείτε να διακόψετε κ.λπ. Αυτό ισχύει για τα μέλη της οικογένειάς σας και επίσης για τους συναδέλφους σας. Εάν το αφεντικό ή ο συνάδελφός σας πιστεύει ότι επειδή ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία, πρέπει να απαντήσετε σε ένα μήνυμα ή να στείλετε ένα αρχείο – δεν το κάνετε. Δημιουργήστε συγκεκριμένα όρια και βεβαιωθείτε ότι τα επικοινωνείτε καθαρά με όλους όσους εργάζεστε και με όλους με τους οποίους ζείτε.

Αποκτήστε εργονομικά έπιπλα

Οι περισσότεροι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης εργάζονται τουλάχιστον 160 ώρες το μήνα, γεγονός που δείχνει τη σημασία του εργονομικού σχεδιασμού εξοπλισμού. Η εργονομία έχει μερικούς στόχους: την πρόληψη τραυματισμών στο χώρο εργασίας, την αύξηση της παραγωγικότητας και την ευχάριστη εργασία. Ακόμα κι αν μια εταιρεία δεν το κάνει, ο εργονομικός εξοπλισμός γραφείου είναι γενικά μια καλή επένδυση. Από την έναρξη της πανδημίας, τα έξυπνα γραφεία έχουν γίνει επίσης δημοφιλή. Αυτά επιτρέπουν στους υπαλλήλους να στέκονται ενώ εργάζονται για να αποφύγουν την καθιστική θέση, σύμφωνα με τον Duy Huynh, ιδρυτή του Autonomous.ai. Ο προμηθευτής με έδρα την Καλιφόρνια έχουν προσεγγίσει 130.000 πελάτες παγκοσμίως με τη λύση SmartDesk από το 2015. «Το να ξαπλώνεις σε έναν καναπέ με φορητό υπολογιστή μπορεί τελικά να βλάψει την πλάτη και το λαιμό σου», λέει ο Huynh. «Τα σωστά έπιπλα μπορεί να είναι μια άνετη περιστρεφόμενη καρέκλα, ευρύχωρο γραφείο, μοντέρνο πληκτρολόγιο και ίσως αξεσουάρ γυμναστικής. Αυτά επηρεάζουν θετικά το πώς αισθάνεστε, καθώς και την πρόληψη τραυματισμού. ” Το πάνω μέρος μιας οθόνης υπολογιστή πρέπει να είναι στο επίπεδο των ματιών. Και ειδικά γυαλιά που κοστίζουν $ 10- $ 20 αποκλείουν το επιβλαβές μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες συσκευών. Επιπλέον, βοηθά στη χρήση μαξιλαριού ποντικιού για να αποφευχθεί ο πόνος στον καρπό. Και τα ακουστικά που ακυρώνουν τον θόρυβο ή τα ωτοασπίδες θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε εάν το σπίτι γίνει χαοτικό. Να είστε προληπτικοί, να δοκιμάζετε και να βελτιστοποιείτε συνεχώς το σπίτι σας.

Παράλειψη του έτοιμου φαγητού

Μπορεί να είναι δελεαστικό να παραγγείλετε πίτσα ή γρήγορο φαγητό. Αλλά πρέπει να διατηρήσετε κλάδους που σχετίζονται με την υγεία. Στο γραφείο, μπορείτε να αγοράσετε σαλάτα σε μια κοντινή καφετέρια. Επιπλέον, πολλοί συνάδελφοι τρώνε υγιεινά που μας ενθαρρύνουν να πετάμε μεταποιημένα τρόφιμα. Πρέπει να εφαρμόσουμε τους ίδιους κλάδους και νοοτροπία στο σπίτι για να αποφύγουμε την ομίχλη του εγκεφάλου, την αύξηση βάρους και να διατηρήσουμε τα ενεργειακά μας επίπεδα. Με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση τα τρόφιμα, είναι πιο βολικό από ποτέ να λαμβάνετε διατροφή που τροφοδοτεί το μυαλό και το σώμα σας στο σπίτι.

Ο ιδρυτής του NJDiet, Dr. Arthur Turovets, συμβουλεύει τους επαγγελματίες του WFH να επικεντρωθούν στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. «Στο σπίτι, προγραμματίστε υγιεινά γεύματα και σνακ εκ των προτέρων, αποθηκεύοντας το ψυγείο και το ντουλάπι με υγιεινές επιλογές. Βοηθά επίσης να κινηθείτε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων διαλειμμάτων.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here