Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Βουλή το νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θ. Λιβάνιου για τα ΜΜΕ, με τίτλο “Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποχωρήσει από την συζήτηση, την πλειοψηφία των άρθρων του νομοσχεδίου στήριξαν οι βουλευτές της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ.

Ευρύτερη πλειοψηφία απέσπασε το άρθρο 10, με το οποίο προβλέπεται ότι πρέπει να αυξάνεται σταδιακά η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων που παρέχονται στη χώρα μας, αλλά και το άρθρο 18 με το οποίο επιδιώκεται η διασφάλιση της απρόσκοπτης, ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης του ελληνικού κοινού στην τηλεοπτική μετάδοση εκδηλώσεων, ιδίως πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτικών, που έχουν χαρακτηριστεί ως μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία ή άλλα κράτη μέλη. Τα συγκεκριμένα δυο αργά υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρώτο σκέλος του το σχέδιο νόμου ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία την οδηγία 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο δεύτερο μέρος αποτελείται από διατάξεις για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τη διαφήμιση, την ΕΡΤ και τη λειτουργία του ΕΣΡ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here