23 Απριλίου 2024

Φρούτα Διαβήτης : Επιλογές για να τρώτε άφοβα


Εμείς οι άνθρωποι έρχονται από το γλυκό δόντι μας φυσικά – Το σώμα μας χρειάζεται υδατάνθρακες επειδή παρέχουν ενέργεια στα κύτταρα. Αλλά για να μπορέσει το σώμα να το χρησιμοποιήσει για ενέργεια, χρειαζόμαστε ινσουλίνη . Όταν το σώμα μας δεν παράγει ινσουλίνη ή δεν είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει ( διαβήτης τύπου 1 ) ή να το φτιάξει αρκετά ( διαβήτης τύπου 2 ), διατρέχουμε τον κίνδυνο για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα . Τα υψηλά επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες επιπλοκές όπως νευρική, οφθαλμική ή νεφρική βλάβη .

 Κεράσια
  • Τα κεράσια είναι πλούσια σε κάλιο και είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα . Επειδή τα κεράσια έχουν μικρή περίοδο καλλιέργειας, μπορεί να είναι δύσκολο να τα φρεσκάρετε. Ωστόσο, τα κονσερβοποιημένα ξινά κεράσια, που έχουν βαθμολογία GI 41 και GL 6, είναι ένα καλό υποκατάστατο αρκεί να μην είναι συσκευασμένα σε ζάχαρη.
  • Οι πανίσχυρη πακέτα γκρέιπφρουτ σε καλά πάνω από 100 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σας της βιταμίνης C . Κάτι που πρέπει να προσέξετε: Το γκρέιπφρουτ επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Αποξηραμένα βερίκοκα
  • Τα βερίκοκα μώλωπες εύκολα, οπότε μερικές φορές δεν μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα φρέσκα βερίκοκα. Αποστέλλονται ενώ είναι ακόμα πράσινοι για να αποφύγουν μώλωπες, αλλά δεν ωριμάζουν καλά από το δέντρο.
  • Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση όταν τρώγονται σε μικρές ποσότητες. Επειδή είναι αποξηραμένα, η ποσότητα υδατανθράκων που παρέχουν είναι υψηλότερη από ό, τι ολόκληρο το φρούτο. Έχουν το ένα τέταρτο των ημερήσιων αναγκών σε χαλκό και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Ε. Δοκιμάστε τα με πιάτα χοιρινού κρέατος, σαλάτες ή δημητριακά όπως το κουσκούς .

 Αχλάδια

Απολαύστε την πλούσια, λεπτή γλυκύτητα των αχλαδιών , είτε φρέσκα είτε μαλακά ψημένα. Είναι πιο υγιείς με τη φλούδα, παρέχοντας πάνω από το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών. Δοκιμάστε αυτή τη καλοκαιρινή συνταγή για σαλάτα αχλαδιού και ροδιού.

 Φράουλες
  •  Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι! Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φράουλας που μπορείτε να μεγαλώσετε τους πιο ζεστούς μήνες. Απολαύστε τα ωμά για μια υγιεινή μερίδα βιταμίνης C, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσετε σε ένα smoothie με βάση τη σόγια .

Ακολουθεί βίντεο για τον διαβήτη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ