Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε απο το νοσοκομείο


Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο πριν από 11 ημέρες, έλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας είχε εισαχθεί στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Βατικανό, η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και οφείλεται σε εκκολπώματα του παχέος εντέρου.

Χωρίς να ανακοινώσει τίποτα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει κατά την κυριακάτικη εμφάνισή του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από το πλήθος των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί να προσευχηθούν για αυτόν.

«Σας ζητώ να προσευχηθείτε για τον Πάπα με τον δικό σας ιδιαίτερο τρόπο. Ο Πάπας χρειάζεται τις προσευχές σας», είχε πει, ευχαριστώντας τους μάλιστα διότι όπως τόνισε «γνωρίζω ότι θα το κάνετε».

Η επέμβαση στο έντερο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τον Αργεντινό Πάπα. Όταν ήταν μόλις 21 ετών, οι γιατροί του αφαίρεσαν μέρος του δεξιού πνεύμονα, ενώ σήμερα υποφέρει από οσφυαλγία και έχει πρόβλημα στο ισχίο.

Το 2014, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναγκάστηκε να ακυρώσει κάποιες υποχρεώσεις εξαιτίας ενός προβλήματος στο στομάχι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ