Τσίπρας: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού» – «Παράσημο τα ειδικά δικαστήρια σε Παπαγγελόπουλο – Παππά»


Ο Αλέξης Τσιπρας υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς βάλλεται επειδή επιχείρησε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και υποχρέωσε τους ισχυρούς επιχειρηματίες του τόπου να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «διχαστική ρητορική» στο θέμα του εμβολιασμού, αλλά και πως τα ειδικά δικαστήρια για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά είναι «παράσημο και τιμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα αισθάνομαι την μία μέρα κατά της για το ελληνικό κοινοβούλιο, για την κυβέρνηση που απουσιάζει από τα βουλευτικά έδρανα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που απουσιάζει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει την θέση του.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί παραδεχόμενη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την βασική κατηγορία για την οποία αποπειράθηκε να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «λιποτάκτη» των πρωθυπουργό επειδή «εμφανίστηκε χθες τα κρυφά εν μέσω πανδημίας για να μας μιλήσει για τον Ε65»! Απαντώντας μάλιστα σε φράση βουλευτή της ΝΔ που διαμαρτυρήθηκε, είπε: «Δεν ήρθε να παρουσιάσει το δρόμο (Ε65), αλλά για να πάρει δρόμο σύντομα».

Αναφερόμενος στην πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για λάθους χειρισμούς και πανηγυρισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα που θέλει να τον Νίκο Χαρδαλιά να επέτρεψε σε παίκτες ομάδας να μπουν στην χώρα αν και είχαν πυρετό. « Εγώ σας φταίω ; Ο κύριος Μητσοτάκης φταίει για όλα και γι’ αυτό κρύβεται. Βρήκε χθες να ανοίξετε συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς. Μάλιστα ποιος θα πει το αντίθετο για τους υγειονομικούς, αφού πρόκειται για μια περίπτωση λειτουργών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Το 90% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, θα μου πείτε να εμβολιαστεί και το άλλο 10% και είμαι μαζί σας. Καμία αντίρρηση, αλλά μια τέτοια απόφαση ίσως θα είχε νόημα έξι μήνες πριν. Γιατί δεν την πήρατε; Και έρχεστε σήμερα και ανοίγετε άγαρμπα το θέμα αυτό; Ανοίγετε και θέμα απολύσεων, άκουσα μία υπουργό σας. Έχετε φετίχ με τις απολύσεις, σας διεγείρει ιδέα των απολύσεων» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «σαμποτάζ» στην ίδια την καμπάνια του εμβολιασμού με το άνοιγμα αυτής της συζήτηση. «Ανοίγετε αυτή τη συζήτηση για να κρυφτείτε πίσω από το διχασμό και πίσω από την διχόνοια. Σπέρνετε την διχόνοια, σπέρνεται το διχασμό στην ελληνική κοινωνία μόνο για να γλιτώσετε εσείς. Στρέφετε τον έναν απέναντι στον άλλον μόνο και μόνο για να γλιτώσετε από την πιθανότητα, βεβαιότητα θεωρώ, να στραφούν όλοι μαζί εναντίον σας. Είναι μία στρατηγική πολύ δυσάρεστη, θλιβερή για τη χώρα. Σε ότι με αφορά δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτό τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώνουμε τον κόσμο πάνω σε αξίες και όχι για να χωρίζουμε τον κόσμο. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε καμπάνια για την αξία της ζωής και του εμβολιασμού και δεν θα σας ακολουθήσουμε, γιατί ο δρόμος που οδηγεί είστε είναι ολισθηρός και επικίνδυνος. Εμείς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα της εύκολης δημαγωγίας, της ανέξοδης όξυνσης και τις διχαστικής ρητορικής» είπε ο κ. Τσιπρας δηλώνοντας υπέρ του με εμβολιασμού που πρέπει να είναι όμως «προϊόν ελεύθερης βούλησης».

Ο Αλέξης Τσιπρας υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς βάλλεται επειδή επιχείρησε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και υποχρέωσε τους ισχυρούς επιχειρηματίες του τόπου να βάλουν το χέρι στην τσέπη. «Έχετε στήσει να στο κατηγορητήριο που επικαλείται παράβαση καθήκοντος. Αυτά είναι εύσημα για μία κυβέρνηση που έχει ορκιστεί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και όχι την διαπλοκή. Ίσως αποτελεί παράβαση καθήκοντος της δικής σας κυβερνητικής κανονικότητας, που είναι να εξυπηρετείτε όχι τα συμφέροντα του Δημοσίου, αλλά τα συμφέροντα της διαπλοκής».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις τόσο για την υπόθεση της Ηλιουπολης, όσο και για το πόθεν εσχες του πρωθυπουργού. «Το πρώτο θέμα που θέλω να θίξω είναι αυτό της Ηλιούπολης και το δεύτερο το εάν είναι αναληθή τα στοιχεία που βγήκαν στο φως δημοσιότητας για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Θέλω να πάμε μεγάλο ευχαριστώ στην κοπέλα που έγινε γνωστή ως σερβιτόρα, για την ηρωίδα της διπλανής πόρτας και έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα νέο κορίτσι. Δεν μπορώ να πω τα ίδια για τη στάση της πολιτείας που κάθε μέρα αποκαλύπτεται όλο και πιο σκοτεινές πτυχές γύρω από αυτή τη φρικτή υπόθεση. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουμε. Την ώρα που κυκλοφορούν καταγγελίες για περισσότερες κοπέλες από το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, δεν έχουν δώσει τα στοιχεία και φωτογραφίες των εμπλεκομένων στην δημοσιότητα όπως κάνουν οι αρχές σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Και το ερώτημα είναι γιατί» είπε ο κ. Τσιπρας ζητώντας να μάθει αν ο αστυνομικός είναι μέλος της ΝΔ και σε θετική απάντηση, ζήτησε την αποπομπή του.

Ειδική μνεία έκανε και στο δημοσίευμα για το πόθεν εσχες του πρωθυπουργού, λέγοντας:

«Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο είναι ή ειναι όλοι ίσοι εκτός από τον κύριο Μητσοτάκη και την οικογένεια του; Δεν θα πω περισσότερα τώρα, θα τα πω όταν θα είναι εδώ ίδιος και θα τον κοιτάω και θα με κοιτά στα μάτια, και θα του ζητήσω απαντήσεις. Εγώ δε χτυπάω τους αντιπάλους μου πισώπλατα, μπροστά τους ρωτώ και ζήτω απαντήσεις».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ