Μέι: Καλή για τη Βρετανία η συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία «τα βρήκαν» για το πλαίσιο της μελλοντικής τους σχέσης

Το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit είναι μία «καλή συμφωνία» για την χώρα, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι μπροστά στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είναι μία καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου 2016 για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου 2019, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της και πριν μεταβεί στο κοινοβούλιο, όπου θα κάνει επίσης δήλωση για το σχέδιο συμφωνίας.

Η Ισπανία προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο συμφωνίας

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit ελλείψει σαφήνειας για το Γιβραλτάρ, προειδοποίησε ισπανική διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ισπανία θέλει να γίνει σαφές στο σχέδιο συμφωνίας για το Brexit ότι οι αποφάσεις για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να συμφωνηθούν σε διμερή βάση ανάμεσα στην Μαδρίτη και στο Λονδίνο, εξήγησε η ισπανική διπλωματική πηγή.

«Μένει να επιλυθούν τα θέματα του Γιβραλτάρ και της αλιείας», είχε δηλώσει νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχινάς μετά την επίτευξη συμφωνίας για το κείμενο της πολιτικής διακήρυξης σχετικά με την μελλοντική σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Εναπόκειται στα κράτη μέλη (της ΕΕ) να εργασθούν και να φθάσουν στην επικύρωση» της συμφωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here