Η αλλαγή σταθερό γνώρισμα των διεθνών σχέσεων

Πλανάται όποιος πιστεύει ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν  στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της ανατολικής Μεσογείου  και σε άλλες περιοχές του κόσμου κατά την περίοδο της κυριαρχίας του Τραμπ είναι βιώσιμες. Τις  προκάλεσε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ακροδεξιάς λαϊκιστικής ιδεολογίας και τους άγριους καπιταλιστικούς στόχους στις διεθνείς σχέσεις, με επακόλουθο την ενίσχυση των διαδικασιών και των συμφωνιών που υπογράφηκαν από ορισμένα καθεστώτα υπό μορφήν ομαλοποίησης των σχέσεων με το κατοχικό αποικιοκρατικό κράτος του απαρτχάιντ μέσω τις λεγόμενες συμφωνίες «Αβραάμ» . Και δεν ξέρει επίσης τη σημασία και τη δυναμική της αλλαγής στη διεθνή πολιτική και ότι το διεθνές σύστημα δεν θα παραμείνει σε ηρεμία. Τα θέματα της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των λαών είναι θέματα που θα επικρατήσουν, για να επέλθει τελικά η δικαιοσύνη και η παγκόσμια ειρήνη.

Γράφει ο * Marwan Emile Toubasi

Η ιστορία θα εξοστρακίσει τον Νετανιάχου και τους ομοίους του, καθώς και όσους στέκονται εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο, προς την  κατεύθυνση  της ειρήνης και της εφαρμογής των διεθνών αποφάσεων και της νομιμότητας αυτών, όπως εξοστρακίστηκε ο Τραμπ και οι όμοιοί του της λαϊκίστικης δεξιάς, που οδήγησαν στην επιδείνωση των ανταγωνισμών και των συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, εις βάρος του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την διεθνή ειρήνη.

Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται στη βάση συμφωνιών στρατιωτικής ή οικονομικής εξομάλυνσης μεταξύ καθεστώτων που κυβερνούν εδώ κι εκεί και δεν στηρίζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των λαών τους. Δεν πραγματοποιείται επίσης η ειρήνη, όπως νομίζουν αυτά τα καθεστώτα, χωρίς δικαιοσύνη και δημοκρατία και χωρίς να συμβαδίζουν με τους κανόνες της νομιμότητας. Δεν μπορεί να συνυπάρξει ο νόμος της ζούγκλας, τον οποίο μερικά καθεστώτα προσπαθούν να εξαπλώσουν δια της βίας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας μερίδας που κυβερνά τυραννικά, εφαρμόζοντας μέτρα καταστολής εις βάρος των λαών τους.

Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ήρθε με καθυστέρηση δεκαετιών, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες νεκροί  και η εδραίωση του κατοχικού κράτους του «Ισραήλ» στα παλαιστινιακά εδάφη μας, που προκάλεσε τρομακτική εθνοκάθαρση, από την οποία υπέφεραν οι Παλαιστίνιοι  έγκλειστοι στις φυλακές των κατοχικών δυνάμεων με τις πιο ελεεινές μορφές καταπίεσης και βασανιστήρια από τους Ισραηλινούς δεσμοφύλακες. Είναι όμως η αρχή ενός δρόμου, που ίσως είναι μακρύς, αλλά στο τέλος  θα οδηγήσει στη νίκη της ανθρωπότητας, της δικαιοσύνης και των αρχών του δικαίου και της ελευθερίας.

Για να βρει δικαίωση το αίμα των μαρτύρων του λαού μας και να τεθούν οριστικά οι βάσεις για τη διαδικασία ανάκρισης και απολογισμού του Ισραήλ. Αυτής της κατοχικής  δύναμης η οποία διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα, όχι μόνο εις βάρος των Παλαιστινίων, αλλά και εις βάρος της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου.

Αυτή η δύναμη εξακολουθεί να θεωρεί ότι οποιαδήποτε κλήση σε απολογία για τα εγκλήματά της ή ακόμα και οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αποτελούν πράξη αντισημιτισμού!!

Η απόφαση είναι ένα μήνυμα προς ορισμένες χώρες που στηρίζονται στο Ισραήλ σαν να είναι ο άξονας συμμαχιών της περιοχής, αλλά και προς τους εγκληματίες τους ίδιους, οι οποίοι συνεχίζουν να διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ότι δεν θα ξεφύγουν από την τιμωρία. Η συνεργασία με τους εγκληματίες πολέμου,  ιδιαίτερα η συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο, αποτελεί, επίσης , βάση του διεθνή νόμου έγκλημα. Η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού φαίνεται ότι πλησιάζει προς την πραγμάτωσή της πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Τα κινήματα των λαών στον κόσμο δεν θα αποδεχθούν παρά μόνο ένα καλύτερο μέλλον, όπου κι αν βρίσκεται αυτό, ενώ η αποικιακή κατοχή θα εξαλειφθεί, δεδομένου ότι η εποχή απαρτχάιντ και αποικιοκρατίας έχει προ πολλού περάσει.

  • Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης – Ambassador of the State of Palestine to Greece

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here