Κικίλιας: “Εμβολιάζαμε χθες μέχρι τις 3 τα ξημερώματα”

Ο υπουργός Υγείας στη σημερινή ενημέρωση ανέφερε: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας υποχρέωσαν αν αντιδράσουμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Κυρίως ως προς την ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών».

Στην συνέχεια είπε: «Για όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε αυτά να επαναπρογραμματιστούν άμεσα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για τον τρόπο που θα προγραμματιστούν εκ νέου αυτά τα ραντεβού.

Παράλληλα τέθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό του κινδύνου απώλειας χιλιάδων δόσεων εμβολίων, κυρίως της εταιρείας Pfizer λόγω των ειδικών συνθηκών φύλαξης και κατάψυξης που χρειάζεται το συγκεκριμένο εμβόλιο».

Ενώ πρόσθεσε: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλου του μηχανισμού του υπουργείου Υγείας καταφέραμε να εμβολιάσουμε χθες -παρά τις καιρικές συνθήκες- συμπολίτες μας, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δόσεων.

Μπορέσαμε επίσης, να οργανώσουμε επιτυχημένα μια επιχείρηση μέσα σε ένα 24ωρο με την οποία εκτός από όσους προσήλθαν για εμβολιασμό καταφέραμε να εμβολιάσουμε πάνω από 400 τρόφιμους και εργαζόμενους των φυλακών, οι οποίοι εμβολιάστηκαν ώστε να μη χαθεί καμία δόση. Εμβολιάζαμε χθες μέχρι τις 3 τα ξημερώματα».

Τέλος ανέφερε: «Η επιδημιολογική κατάσταση όπως αναφέρεται από την ομάδα των επιδημιολόγων μας και από το Σωτήρη τον Τσιόρδα, πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη που αναφέρεται συχνά, υπάρχει αύξηση και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, όπως είναι η Εύβοια και η Βοιωτία. Στις μεγάλες περιφέρειες ωστόσο υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν, και αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο».

Ολοκληρώνοντας τόνισε πόσο «σημαντική πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας είναι η αιμοδοσία». Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση σε όσους είναι υγιείς να συμμετέχουν στα προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here