Ομορφιά: Πώς να γίνετε skinimalists το 2021

Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, πολλοί έχουν από καιρό την εντύπωση ότι όσο περισσότερα προϊόντα εφαρμόζετε, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το δέρμα σας. Ωστόσο, οι υπερβολικές προσπάθειες φροντίδας του δέρματος μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα ευαίσθητο δέρμα, ερυθρότητα, ερεθισμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκαλέσουν ακμή. Για τον λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο της ομορφιάς έχει εισαχθεί ο όρος skinimalism.

Τι είναι το skinimalism; Πρόκειται, στην ουσία, για μια νέα τάση ή πρακτική περιποίησης του δέρματος που υποστηρίζει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση της ρουτίνας φροντίδας. Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης, ώστε, εφαρμόζοντας λιγότερα προϊόντα, να αφήσουμε το πραγματικό μας δέρμα να λάμψει.

Ειδικότερα, η νέα αυτή τάση ομορφιάς τίθεται υπέρ της αξιοποίησης των ιδιοτήτων των προϊόντων που προορίζονται για πολλαπλές χρήσεις και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται υπερ μιας πιο βιώσιμης (και οικονομικά) ρουτίνας ομορφιάς.

Όταν, λοιπόν, το δέρμα μας διεγείρεται εξαιτίας της χρήσης πολλαπλών και δραστικών προϊόντων, όχι μόνον “συγχέεται”, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τα αναμενόμενα οφέλη που τα προϊόντα ομορφιάς υπόσχονται, αλλά, ακόμη, η υπερδιέγερση μπορεί να αφήσει το δέρμα εκτεθειμένο σε περαιτέρω προβλήματα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση πάρα πολλών προϊόντων, η δοκιμή νέων τύπων κάθε μέρα, η λανθασμένη επίστρωση ή ο συνδυασμός πάρα πολλών δραστικών συστατικών υπερδιεγείρει και συγχέει το δέρμα”, επισημαίνει η αισθητικός Debbie Thomas. Εξαιτίας της πληθώρας προϊόντων που συναντώνται στην αγορά, οι πελάτες συχνά συγχέονται και τελικά καταλήγουν να το παρακάνουν ως προς τη χρήση τους.

“Το πιο συνηθισμένο πράγμα που βλέπω με τους νέους πελάτες είναι ο ερεθισμός, μερικές φορές με τη μορφή εξανθημάτων, φλεγμονής εξάρσεων, ερυθρότητας και παθήσεων, όπως η δερματίτιδα”, αναφέρει η ειδικός προσώπου. Είναι, λοιπόν, καλύτερο τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το δέρμα σας να επανέλθετε σε μια βασική ρουτίνα ομορφιάς που θα στηρίζεται σε περιορισμένα προϊόντα, πολλαπλών χρήσεων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here