Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Επαναλειτουργεί μετά από έξι μήνες το Μνημείο του Ουάσινγκτον


Το Μνημείο του Ουάσινγκτον, ο εμβληματικός οβελίσκος της αμερικανικής πρωτεύουσας, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό την Τετάρτη (14/7), χάρη στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στις ΗΠΑ, αφού παρέμεινε κλειστό για έξι μήνες.

Οι διαδικτυακές κρατήσεις εισιτηρίων ξεκίνησαν από την Τρίτη και την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του, αναμένονται περίπου 500 επισκέπτες, σύμφωνα με την υπηρεσία των Εθνικών Πάρκων, που διαχειρίζεται τον χώρο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να επισκεφθούν το Μνημείο.

Ο οβελίσκος, που φτάνει σε ύψος τα 170 μέτρα, κατασκευάστηκε προς τιμή του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον. Ολοκληρώθηκε το 1884 και δεσπόζει στο Νάσιοναλ Μολ, την πελώρια πλατεία στο κέντρο της πόλης, πλάι στον ποταμό Πότομακ.

Το Μνημείο είχε κλείσει τον Μάρτιο του 2020, ξανάνοιξε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, για να κλείσει και πάλι φέτος τον Ιανουάριο.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ, όπου η παραλλαγή Δέλτα έχει γίνει η επικρατούσα.

Μολονότι υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για όλους, η εκστρατεία ανοσοποίησης έχει επιβραδυνθεί, μετά την κορύφωσή της, στις αρχές Απριλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ