Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Τεχνολογία υγειονομική περίθαλψη: Η σύγκλιση της τεχνολογίας cloud, της τηλεδιάσκεψης και της τηλεπαρουσίας έχει διεισδύσει σχεδόν σε κάθε βιομηχανία και επιχείρηση – συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης.

Μιλάμε για την τηλεθεραπεία για σχεδόν 30 χρόνια και ειδικά το έτος 2020, η ανάγκη για εικονικές υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί παγκοσμίως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η McKinsey τον Απρίλιο του 2020, η υιοθέτηση της τηλε-υγείας από τους καταναλωτές έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με σχεδόν το 70% των προσωπικών επισκέψεων να ακυρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό συνέβαλε στη μείωση του ρυθμού μετάδοσης του Covid-19 και στον περιορισμό της έκθεσης σε ασθενείς. Οι ασθενείς μεταβαίνουν γρήγορα στην τηλεθεραπεία, με το 76% των ερωτηθέντων να δείχνουν ότι είχαν μεγάλη ή μέτρια πιθανότητα να χρησιμοποιούν την τηλεθεραπεία. Τα οφέλη της τηλε-υγείας περιλαμβάνουν την ευκολία, την πρόσβαση στη φροντίδα, τα καλύτερα αποτελέσματα των ασθενών και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ενώ η τεχνολογία βίντεο είναι μια από τις πολλές πρωτοβουλίες που βοηθούν στη διευκόλυνση της ανάπτυξης της τηλεϊατρικής, πολλές CIO υγείας εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον καλύτερο τρόπο χρήσης των υπηρεσιών βίντεο. Η ασφάλεια των δεδομένων στο cloud παραμένει βασικό μέλημα, όπως και η ευκολία χρήσης συστημάτων τηλεϊατρικής για ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις δεν εμποδίζουν τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να προσπαθούν για εύκολα προσβάσιμες λύσεις τηλεϊατρικής. Τα οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους κάνουν αυτήν την τεχνολογία κορυφαία προτεραιότητα. Αυτή η εργασία περιγράφει τα βασικά οφέλη της τηλεϊατρικής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους και εξηγεί πώς η σωστή τεχνολογία τηλεοπτικής επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση επιτυχημένων προγραμμάτων τηλεϊατρικής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here