Πανδημία επιπτώσεις: Πως η καραντίνα επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Η Άνν Λονγκφιλντ κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον , προκειμένου να συζητήσουν το «κεντρικό στάδιο» των σχεδίων για «να ενθαρρύνουν» το έθνος. Μετά από έξι χρόνια σε αυτή τη θέση και παρακολουθώντας τον παλμό των εξελίξεων είπε ότι οι ζωές των παιδιών έχουν χειροτερέψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Από την πλευρά τους οι υπουργοί δήλωσαν ότι η προστασία των ευάλωτων παιδιών είναι από τα βασικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ένας από τους εκπροσώπους πρόσθεσε: «Γι ‘αυτό επιτρέψαμε στα πιο ευάλωτα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο αυτοπροσώπως, παρέχοντας φορητούς υπολογιστές, συσκευές και πακέτα δεδομένων σε όσους κάνουν μαθήματα στο σπίτι και διασφαλίζουν ότι τα πιο μειονεκτούντα παιδιά τρέφονται και είναι καλά στην υγεία τους».

Μετά από προειδοποιήσεις ότι τα παιδιά μπορεί να “χάνουν κάθε ελπίδα για το μέλλον τους”, έρευνες δείχνουν ότι η ψυχική υγεία των νέων επιδεινώνεται, λόγω του Covid-19. Η κ. Λόνγκφιλντ δήλωσε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού να θέσει τα σχολεία στο επίκεντρο του ανοίγματος της κοινωνίας όταν χαλαρώνει το κλείδωμα ήταν “πραγματικά ευπρόσδεκτη”.

“Υπήρξαν περίοδοι κατά τη διάρκεια του έτους που με απογοήτευσαν όταν τα σχολεία έμειναν κλειστά και άνοιξαν καταστήματα και παμπ», είπε στο πρόγραμμα BBC Radio 4’s Today. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περίπου 10 δισεκατομμύρια λίρες για υποστήριξη ψυχικής υγείας των παιδιών και για τη βοήθεια για την κάλυψη των μαθητών στο σχολείο. Η κ. Λόνγκφιλντ είπε πως πιστεύτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να «χτίσει» καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, αλλά δεν νομίζει ότι έχει τις «δομές της κυβέρνησης δίπλα του» για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here