Κογκρέσο Covid-19: Επένδυση για έρευνα γονιδιωματικής ακολουθίας

Οι Η.Π.Α. χαρτογραφούν τώρα μόνο τη γενετική σύνθεση ενός μικρού κλάσματος θετικών δειγμάτων ιών, μια κατάσταση που κάποιοι ειδικοί παρομοιάζουν σαν πέταγμα στα τυφλά. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική εγχώρια εξάπλωση των προβληματικών μεταλλάξεων που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική παραμένει υπόθεση εικασιών.

Μια τέτοια άγνοια θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή. Μία ανησυχία είναι ότι περισσότερες μεταδοτικές μορφές, όπως η βρετανική παραλλαγή, θα μπορούσαν να κινηθούν ταχύτερα από την ικανότητα του έθνους να μεταφέρει το εμβόλιο στα χέρια των Αμερικανών. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων προσπαθούν να συντονίσουν αυτές τις προσπάθειες, ευθυγραμμίζοντας με τις προηγμένες εργασίες ανίχνευσης της κυβέρνησης, ωστόσο η νομοθεσία COVID-19 θα οδηγήσει το κυνήγι σε άλλο επίπεδο. Πέραν των χρημάτων, το νομοσχέδιο του Κοινοβουλίου που ενέκρινε την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου την προηγούμενη βδομάδα καλεί το CDC να διοργανώσει εθνικό δίκτυο για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να εντοπίσει τη διάδοση των μεταλλάξεων και να καθοδηγήσει τα αντίμετρα για τη δημόσια υγεία.

Στη Γερουσία, ο δημοκράτης Wisconsin Democrat Tammy Baldwin έχει θεσπίσει νομοθεσία η οποία θα παρέχει 2 δις δολάρια. Ο Baldwin  λέει ότι οι Η.Π.Α. πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία γονιδιακής χαρτογράφησης για να αναλύσουν τουλάχιστον το 15% των θετικών δειγμάτων ιών. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται και πολύ, αλλά το τρέχον ποσοστό πιστεύεται ότι είναι 0,3% έως 0,5%. Η ανάλυση του 15% των θετικών δειγμάτων θα επεκτείνει την επιτήρηση τουλάχιστον κατά 30 φορές. Η γονιδιωματική αλληλουχία ουσιαστικά περιλαμβάνει χαρτογράφηση του DNA ενός οργανισμού, το κλειδί των μοναδικών χαρακτηριστικών του.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here