Λατινική Αμερική: Κολομβία και Μεξικό στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Ξεκινώντας με το Machado, η Κολομβία θα ξεκινήσει το σχέδιό της για την ανοσοποίηση 35,2 εκατομμυρίων ανθρώπων με εμβόλια που αποκτήθηκαν μέσω μιας σειράς διμερών συμφωνιών, καθώς και του μηχανισμού COVAX που υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Για το Machado, το εμβόλιο φέρνει ελπίδα μετά από σχεδόν ένα χρόνο κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κολομβία, η οποία έχει αναφέρει πάνω από 2,2 εκατομμύρια λοιμώξεις και 57.949 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 50 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η πρώτη φάση των εμβολιασμών της Κολομβίας θα ωφελήσει το υγειονομικό προσωπικό και τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα των εμβολιασμών, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη δημόσια υγεία στην ιστορία της χώρας. Οι πρώτες 50.000 δόσεις Pfizer έφτασαν στην Κολομβία τη Δευτέρα, ενώ μια δεύτερη παρτίδα 192.000 δόσεων από την κινεζική Sinovac Biotech αναμένεται να φτάσει αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ο Ντούκε σε ένα μήνυμα στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το Μεξικό, το οποίο έχει ξεπεράσει δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 175.000 θανάτους, μόλις άρχισε να εμβολιάζει τους ηλικιωμένους. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τις δυο πρώτες ημέρες της εκστρατείας έχουν χορηγηθεί περίπου 189.000 δόσεις.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τις δυο πρώτες ημέρες της εκστρατείας έχουν χορηγηθεί περίπου 189.000 δόσεις. Υπάρχουν περίπου 15,7 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 60 που χρειάζονται τους πυροβολισμούς. Μέχρι στιγμής, το Μεξικό έχει λάβει μόνο περίπου 1,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer και Oxford-AstraZeneca, αρκετές για περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε ένα έθνος 126 εκατομμυρίων. Το Ρίο ντε Τζανέιρο διέκοψε τους νέους εμβολιασμούς για μια εβδομάδα την Τετάρτη λόγω έλλειψης δόσεων, μια από τις αυξανόμενες πόλεις της Βραζιλίας που έχουν έλλειψη προμηθειών και ζητούν βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here