Για ένα καλύτερο σεξ: Πότε και πώς να μιλήσετε για αυτό με την σύντροφό σου

Σύμφωνα με μια καναδική έρευνα, ενώ σχεδόν το 76% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένοι με τις σχέσεις τους γενικά, περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι είναι δυσαρεστημένοι με τη σεξουαλική ζωή τους. Σύμφωνα με ψυχοθεραπεύτρια και αρθρογράφο, η κακή επικοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να βιώσεις την καλύτερη σεξουαλική ζωή σου. Εξηγεί γιατί το να μιλάς για σεξ με σύντροφο μπορεί να είναι τόσο δύσκολο, γιατί πρέπει να το κάνουμε ούτως ή άλλως, και μοιράζεται μερικές συμβουλές για το πώς να μιλάς για σεξ με παραγωγικό τρόπο.

Το σεξ είναι ένα οικείο θέμα που περιβάλλεται από ταμπού, ντροπή και ηθικές κρίσεις, και οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσει ο σύντροφός τους αν αρχίσουν να εκφράζουν τις επιθυμίες τους. ειδικά αν αφορούν πράγματα που δεν είναι μέρος του συνήθους ρεπερτορίου τους. Φυσικά, αν κάποιος είναι αρκετά καλός για να πάει για ύπνο δεν είναι ώρα για κρεβατομουρμούρα. Αλλά αν περιποιείστε το σεξουαλικό εγωισμό του συντρόφου σας τόσο πολύ που ποτέ δεν εκφράζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, σύμφωνα με την Comrie, κάνετε τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφο σας μια κακή υπηρεσία.

Κρατώντας σιωπηλές εγγυήσεις δεν πρόκειται να πάρετε αυτό που θέλετε, και ότι δεν θα μάθετε τι θέλουν. Η βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής θα ωφελήσει και τους δυο σας, γιατί η ανείπωτη δυσαρέσκεια, συχνά οδηγεί σε δυσαρέσκεια, σε αποχώρηση των συντρόφων και σε αισθήματα απόρριψης. Μακροπρόθεσμα, η σιωπή δεν βλάπτει απλά τη σεξουαλική ζωή σας αλλά διαβρώνει την οικειότητα της σχέσης σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here