Πώς να ξεπεράσουμε έναν κακό χωρισμό σύμφωνα με την επιστήμη


Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει έστω και ένα χωρισμό στη ζωή του; Ίσως να είναι λίγοι, αλλά σε γενικές γραμμές, όλοι έχουμε πληγωθεί ή έχουμε καταλάβει τη δυσκολία του να ξεπερνάς μία σχέση προκειμένου να προχωρήσεις στην επόμενη. Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μία εποχή που τρέχει, είναι σαρωτική και δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε κάποιον όταν υπάρχουν παντού τα social media. Εκτός αυτού όμως, ποια είναι αυτά που, σύμφωνα με την επιστήμη, μας βοηθούν πραγματικά και δεν επουλώνουν στιγμιαία το πένθος ενός χωρισμού;

Κόψτε όλες τις επαφές με τα social media. Έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που ψάχνουν το Facebook του πρώην τους, συγκεντρώνουν πολλά αρνητικά συναισθήματα, εκνευρίζονται πιο εύκολα και βιώνουν πολύ πιο έντονο πένθος. Όσο περισσότερο κοιτάς τη φωτογραφία του ανθρώπου που σε παράτησε, τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το σωματικό πόνο. Η μόνη λύση; Σβήσιμο σε όλα τα social media.

Να θυμάστε τα αρνητικά του. Είναι πολύ βοηθητικό να μην ξεχνάτε όλα όσα σας έχει κάνει και κάθε ελάττωμά του, μικρό και μεγάλο. Μία μικρή έρευνα στο Περιοδικό Πειραματικής Ψυχολογίας βρήκε ότι αν σκεπτόμαστε τα αρνητικά χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου, μας βοηθά στο να τον ξεπεράσουμε πιο εύκολα.

Γίνετε εθελοντής σε κάτι που πιστεύετε. Έρευνες έχουν συνδέσει τον εθελοντισμό με μειωμένα αισθήματα κατάθλιψης, περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή και συνολική ευζωία.

Περάστε χρόνο με ένα κατοικίδιο. Αν δεν είστε έτοιμοι να πάρετε ένα δικό σας ζωάκι λόγω της αυξημένης ευθύνης, σκεφτείτε φίλους και συγγενείς που έχουν ένα γλυκό τετράποδο γιατί αποδεδειγμένα απαλύνουν τον πόνο και το αίσθημα της μοναξιάς.

Πείτε ναι στο γυμναστήριο. Το Ιατρικό Περιοδικό που βασίζεται στην έρευνα δημοσίευσε μία μελέτη που μας ενημερώνει ότι οι άνθρωποι που έκαναν γιόγκα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες. Μία δεύτερη έρευνα μας προτείνει απλώς να σηκωνόμαστε και να κινούμαστε για να επιτρέψουμε στις ενδορφίνες να απελευθερωθούν.

Μην επιστρέψετε στον πρώην. Ακόμα κι αν το σεξ μεταξύ σας ήταν εκπληκτικό, οι νέες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στις Οικογενειακές Σχέσεις, δείχνουν ότι το να κοιμόμαστε με έναν πρώην, αυξάνει τα συμπτώματα του ψυχολογικού άγχους.

Πάρτε το χρόνο σας. Όσο επώδυνο και να σας φαίνεται, ή έρευνα του Οργανισμού Αμερικανικής Ψυχολογίας δείχνει ότι όσο περισσότερο χρόνο και απόσταση πάρουμε από ένα χωρισμό, τόσο περισσότερο αναρρώνουμε συναισθηματικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ