Θάλασσα: Τρία οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης

Τα οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα – ψυχικά και σωματικά – είναι ατελείωτα. Εδώ, θα δούμε τα τρία κυριότερα από αυτά.


Τα οφέλη του θαλασσινού νερού στο δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωριούχο και θειικό άλας, που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Όσοι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, μπορεί να επωφεληθούν σημαντικά από την κολύμβηση. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μειώνει επίσης τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εντάσεων που προκαλούνται από το στρες.

Πώς το θαλασσινό νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι τακτικές βυθίσεις σε κρύο νερό βοηθούν στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών σας στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν, επομένως, να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας του σώματος.

Η συμβολή της θάλασσας στην ψυχική υγεία & ευεξία

Πιθανώς το κύριο όφελος της θαλάσσιας κολύμβησης είναι η συνδρομή της στην καλύτερη ψυχική υγεία. Η υδροθεραπεία – συνήθως συνίσταται προκειμένου να βοηθήσει άτομα με χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα – είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με νερό βοηθά στην αύξηση της παραγωγής β-ενδορφινών. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες αυτοί που κολυμπούν με συνέπεια επισκέπτονται λιγότερο συχνά επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η καταβύθιση σε κρύο νερό σοκάρει το σώμα και σας κάνει να σκεφτείτε μόνο την παρούσα στιγμή. Για αυτόν τον λόγο, είναι η απόλυτη μορφή προσοχής και λειτουργεί σχεδόν σαν ένας χαλαρωτικός διαλογισμός, καθώς εστιάζετε μόνο στην αναπνοή σας. Ο αναπνευστικός έλεγχος που εμπλέκεται στην κολύμβηση, στην πραγματικότητα, επιβραδύνει το μυαλό και το σώμα και μειώνει το άγχος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here