Χαρδαλιάς: Υποχρεωτικά τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της εστίασης σε κόκκινες περιοχές


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Καμπανάκι» για τις περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα και αλλάζουν επίπεδο στον σχετικό χάρτη από τον Νίκο Χαρδαλιά. Υποχρεωτικά τεστ στους εργαζόμενους στην εστίαση σε κόκκινες περιοχές, σε περίπτωση που δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Καμπανάκι» χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η διασπορά του ιού έχει φέρει αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη, με αρκετές περιοχές και σχεδόν το σύνολο της Αττικής να ανεβαίνουν επίπεδο και να είναι πλέον πορτοκαλί.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και θα ενταθούν οι έλεγχοι και τα τεστ σε περιοχές όπου τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν τεράστια αύξηση. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη Μύκονο, όπου τα ενεργά κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν, αλλά και στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο όπου αυξήθηκαν κατά δυο και τρεις φορές, με τη Σαντορίνη επίσης να είναι υπό στενή παρακολούθηση καθώς κι εκεί υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις περιοχές που έχουν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα, θα γίνουν απαραίτητα τα δυο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, θα πρέπει να διεξάγεται ένα self test και ένα rapid test σε όσους εργάζονται στην εστίαση, τον τουρισμό, τα πλοία και τις κατασκηνώσεις και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ