Ελληνικό: Προπωλήσεις 700 εκατ. ευρώ για κατοικίες και οικόπεδα

Το εντυπωσιακό ύψος των 700 εκατ. ευρώ έχουν φτάσει οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του έτους το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της κατασκευάστρια εταιρεία.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Μάλιστα, συνολικά τα εμπορικά κέντρα επανέρχονται στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, του Ελληνικού, η έναρξη κατασκευής υποδομών υπολογίζεται για το α’ εξάμηνο του 2022 και η έναρξη κατασκευής κτηρίων το β’ εξάμηνο του ίδιου έτους.

Επιπλέον, ο κ. Αθανασίου εστίασε στη μεγάλη έμφαση της εταιρείας στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία. Έτσι κάνει πράξη το brain regain καθώς το 25% των νέων προσλήψεων είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό.

Ως προς τα αμοιγώς οικονομικά στοιχεία, η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή της Lamda Development στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25%.

Αντίστοιχα, η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ δηλαδή θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ