Τσίπρας: Είναι πιθανό να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις


Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίστηκε συνολικά τη πανδημία, αλλά και την επιλογή της να ανοίξει τώρα το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV», στο περιθώριο της περιοδείας του στη Μεγαλόνησο.

Πολιτικές εξελίξεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις, εννοώντας ότι είναι πιθανό το σενάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός των επόμενων μηνών. «Τα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ σηματοδοτούν ότι η κλεψύδρα γυρίζει. Η πιθανότητα να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας των μεγάλων αντιφάσεων της πολιτικής της κυβέρνησης, εξαιτίας των μεγάλων αδιεξόδων που δημιουργεί σε οικονομία και κοινωνία είναι πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στρατηγική έντασης από Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τη στρατηγική διχόνοιας και διχασμού για να μην στραφούν οι πολίτες εναντίον του. «Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει σήμερα γενικευμένη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ανοίγει με άγαρμπο τρόπο όταν η συζήτηση συνοδεύεται από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι μεν υπουργοί τρομοκρατούν τους πολίτες, το δε Μαξίμου λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Τακτική μαστίγιο και καρότο», σημείωσε, καλώντας για ακόμα μία φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πανδημία

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρότατη κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε τη πανδημία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έκανε «εγκληματικά λάθη». «Ο τρόπος που άνοιξε πέρυσι ο τουρισμός. Έβγαινε πέρυσι στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και πανηγύριζε. Τα ίδια λάθη κάνει και τώρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως συμπλήρωσε:

«Όπως κλείναμε έτσι ανοίγαμε. Δεν αυξήθηκαν δρομολόγια, τα σχολεία όπως έκλειναν έτσι άνοιγαν. Δεν ενισχύθηκε καθόλου η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ούτε το ΕΣΥ. Σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ. Υπήρξε εγκληματική στάση, εγκληματική αδράνεια όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν αξιοποιήθηκαν οι πειραματικές φαρμακευτικές αγωγές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πιο έντιμοι»

Τέλος, υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας πως ο πρώτος κυνηγήθηκε γιατί έβαλε τους «νταβατζήδες» να πληρώσουν για πρώτη φορά και ο δεύτερος γιατί ακούμπησε την υπόθεση Novartis. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά. Ανάποδα να μας γυρίσουν, δε θα βρουν ένα ευρώ. Ο Παππάς οδηγείται στο δικαστήριο γιατί θύμωσαν αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε νταβατζήδες» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ