Βόρεια Καρολίνα: Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού «δόσεις σε πόρτες»


Βόρεια Καρολίνα: Η κομητεία της Βόρειας Καρολίνας ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού «δόσεις σε πόρτες» Η εκστρατεία εμβολιασμού για τις δόσεις COVID-19 σε πόρτες αντιμετωπίστηκε με μικτές κριτικές στα κοινωνικά μέσα. Ο επικεφαλής της HHS Becerra ισχυρίζεται ότι το καθεστώς εμβολίου είναι «κυβερνητική επιχείρηση». Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας και οι ομάδες προσέγγισης της κοινότητας ξεκίνησαν μια εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 «δόσεις προς πόρτες» στην κομητεία Mecklenburg της Βόρειας Καρολίνας, όπου μόλις το 49% των κατοίκων έλαβαν τουλάχιστον μία δόση.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι λένε ότι προσφέρουν έναν βολικό τρόπο για τους κατοίκους να πάρουν το πλάνο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για μετακίνηση προς εμβολιαστικό κέντρο, αντιμετωπίστηκε με μικτή αντίδραση στο Twitter.

“Δεν κινούνται τόσο γρήγορα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους όταν γνωρίζουν ότι έρχεται ένας τυφώνας”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Το πρόγραμμα, το οποίο διαθέτει έναν επαγγελματία υγείας σε ετοιμότητα για τη χορήγηση εμβολίου σε επιλέξιμους κατοίκους που θέλουν ένα, ακολουθεί μια προσπάθεια συλλογικής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο.

Οι εθελοντές παρείχαν πληροφορίες για τα εμβόλια τις προηγούμενες εβδομάδες, εστιάζοντας κυρίως σε γειτονιές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Στην κοντινή Νότια Καρολίνα, ο κυβερνήτης Henry McMaster προσπάθησε να μπλοκάρει τέτοιες προσπάθειες από πόρτα σε πόρτα, αντλώντας μια επίπληξη από τον Λευκό Οίκο.

“Η αποτυχία παροχής ακριβών πληροφοριών για τη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και της προσβασιμότητάς τους σε άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Καρολίνας, κυριολεκτικά σκοτώνει ανθρώπους, οπότε ίσως πρέπει να το λάβουν υπόψη αυτό”, δήλωσε η γραμματέας Τύπου Jen Psaki την Παρασκευή.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο επιτυχημένο ήταν το πρόγραμμα «δόσεις προς πόρτες» από το πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο νομός έχει επίσης μια φόρμα αίτησης εμβολιασμού στο σπίτι στον ιστότοπό του.

Η τελευταία ενημέρωση για την Κομητεία Mecklenburg  περιλαμβάνει δεδομένα έως τις 7 Ιουλίου, τα οποία ανέφεραν κατά μέσο όρο 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ημέρα.

Από τις 7 Ιουλίου, το τμήμα υγείας είχε χορηγήσει 77.774 πρώτες δόσεις εμβολίου και 72.308 δεύτερες. “Δεν είμαστε αντιφατικοί, δεν είναι σαν να πρέπει να τους εμβολιάσετε”, δήλωσε ο Robert Dawkins, εθελοντής της Action NC, στο WBTV.com. «Αλλά η δουλειά μας είναι να διαλύσουμε τις φήμες και τα πράγματα. Παίρνουμε ανθρώπους που θα λένε «ναι θα κάνω τον εμβολιασμό», αλλά η συνέχεια ήταν πάντα το ζήτημα. Θα πάνε; Πώς μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να βγουν έξω; Λοιπόν, τώρα που το τμήμα υγείας είναι μαζί μας, μας λείπει αυτή η απορία”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ