Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τα κρούσματα υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές


Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι Ολυμπιακοί συμμετέχοντες θα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες ιών και θα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μακριά από το ιαπωνικό κοινό – Ένας αθλητής στην Ιαπωνία και πέντε Ολυμπιακοί εργαζόμενοι, ως επί το πλείστον εργολάβοι, έχουν δείξει θετικοί στον κορωνοϊό, ανέφεραν την Πέμπτη οι διοργανωτές του Τόκιο 2020, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης. Η είδηση ​​ήρθε καθώς οκτώ άτομα σε ένα ιαπωνικό ξενοδοχείο που φιλοξένησε την Ολυμπιακή ομάδα τζούντο της Βραζιλίας ήταν θετικά, και ένα μέλος του προσωπικού από την ομάδα επτά ομάδων ράγκμπι της Ρωσίας νοσηλεύτηκε μετά από θετικό τεστ. Οι υποθέσεις υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές, αν και σημειώνουν ότι μόνο λίγες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής μεταξύ περισσότερων από 8.000 ατόμων που έχουν εισέλθει στην Ιαπωνία από την 1η Ιουλίου. Το Τόκιο 2020 δήλωσε ότι έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αθλητή, αρκετών εργολάβων και ενός υπαλλήλου των Αγώνων, είχαν δοκιμαστεί θετικά για τον ιό στις 13 και 14 Ιουλίου.

Δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των έξι ατόμων.

Αλλού, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οκτώ άτομα σε ένα ιαπωνικό ξενοδοχείο που φιλοξένησε την Ολυμπιακή ομάδα τζούντο της Βραζιλίας είχαν δοκιμαστεί θετικά για coronavirus.

Το σύμπλεγμα ξενοδοχείων βρέθηκε στην πόλη Χαμαμάστου, δυτικά του Τόκιο, κατά τη διάρκεια προβολών ιών πριν από την άφιξη 30 περίπου μελών της αντιπροσωπείας τζούντο της Βραζιλίας το Σάββατο.

Κανένα από το μολυσμένο προσωπικό δεν ήρθε σε επαφή με τους αθλητές, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι υγείας και αθλητισμού.

Ένα μέλος της οικογένειας ενός από τους μολυσμένους ξενοδοχειακούς εργαζόμενους έδειξε επίσης θετικό, πρόσθεσαν αξιωματούχοι της Χαμαμάτσου.

Ξεχωριστά, ένα μέλος του προσωπικού με τη ρωσική ομάδα ράγκμπι επτά νοσηλεύτηκε μετά από θετικές εξετάσεις, δήλωσε αξιωματούχος στην πόλη υποδοχής τους, Munakata, στη δυτική Ιαπωνία.

Η ομάδα 16 αθλητών και 10 μελών του προσωπικού προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο του Τόκιο στις 10 Ιουλίου και από τότε δεν είχε στενή επαφή με τοπικούς αξιωματούχους ή κατοίκους, είπε.

Η υπόλοιπη ομάδα είναι τώρα σε καραντίνα στο κατάλυμα, αλλά αν δοκιμαστούν αρνητικοί την Πέμπτη, θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση ήδη από την Παρασκευή, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τα νέα έρχονται με μόλις μια εβδομάδα έως ότου οι Αγώνες ανοίξουν για εκδηλώσεις κυρίως πίσω από κλειστές πόρτες, με αυστηρά μέτρα κατά των λοιμώξεων για αθλητές, αξιωματούχους και δημοσιογράφους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε την Πέμπτη ότι οι διοργανωτές σκέφτονται να έχουν λιγότερους από 1.000 VIP και αξιωματούχους στην τελετή έναρξης στο Εθνικό Στάδιο 68.000 θέσεων.

Το Τόκιο βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ιούς, με αυξημένες λοιμώξεις.

Η πόλη κατέγραψε 1.149 κρούσματα την Τετάρτη, το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ