Αττική: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διαρρηκτών σε Μενίδι και Άνω Λιόσια


Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση διέπραττε και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, στις οικίες των οποίων τα μέλη της πήγαιναν προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.\

Συμμορία που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε σπίτια εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια, τρεις άνδρες, ηλικίας 26, 27 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον τρία μέλη. Ακόμη ένας κατηγορούμενος είναι ήδη φυλακισμένος.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, εκτός από το διάστημα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, και διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής και χρησιμοποιώντας διαφορετικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας συγγενικών προσώπων τους ή ενοικιαζόμενα, πήγαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τον στόχο τους. Μόλις εντόπιζαν την οικία που σκόπευαν να διαρρήξουν, κατόπτευαν τον χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων. Στη συνέχεια, με διαρρηκτικά εργαλεία, εισέβαλαν στην οικία και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, δεν δίστασαν να απειλήσουν τον ένοικο σπιτιού ότι θα κάνουν χρήση όπλου, προκειμένου να διασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση διέπραττε και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, στις οικίες των οποίων τα μέλη της πήγαιναν προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, διαρρηκτικά εργαλεία, καταγραφικά μηχανήματα, κάμερες επιτήρησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.080 ευρώ. Κατασχέθηκαν, επίσης, 3 ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία ληστείας, με τα κέρδη που αποκόμισε η συμμορία να υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, που έχουν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ