Κορονοϊός: Εισήγηση για καθολικό lockdown σε δύο περιοχές

Lockdown: Τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης οδηγούν τους λοιμωξιολόγους σε ολικό «σφράγισμα» δύο ακόμα περιοχών της χώρας

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε σκληρό lockdown θα οδηγηθεί και ο δήμος Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς μόνο την Πέμπτη (18/02) εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, η οποία όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι πιο μεταδοτική.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει πως δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την εφαρμογή καθολικού lockdown, ωστόσο καλεί τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα εφόσον υπάρξει απόφαση.

Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης

Από το χθεσινό έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις κορονοϊού ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 281 στελέχη τα 269 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012) ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2).

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 764 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης
Β.1.1.7/UKlineage (Variant VOC_202012) και 15 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την
έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Τα 15 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 11 προέρχονται από την Περιφερειακή
Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Απόλυτη και σχετική συχνότητα θετικών δειγμάτων για μετάλλαξη του SARS-CoV-2 ανά τύπο στελέχους από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here