Σεξουαλική ζωή 40+: Γιατί είναι σημαντική για τις γυναίκες αυτής της ηλικίας

Η έρευνα, η οποία παρουσιάζεται στην Virtual Annual Meeting του 2020 στο NAMS, βρήκε ότι το 1/4 των γυναικών εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το σεξ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, και σχεδόν οι μισές (45%) γυναίκες ενδιαφέρονται για το σεξ νωρίς στη μέση ζωή. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες εκτιμούν το φύλο σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη σεξουαλική λειτουργία. Η κολπική ξηρότητα, που μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνο σεξ, και η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων, που μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, είναι δύο κοινά συμπτώματα εμμηνόπαυσης που έχουν οδηγήσει στην πεποίθηση ότι οι γυναίκες στη μέση ζωή απλά δεν θέλουν σεξ.

Για να απομυθοποιήσουν αυτό το μύθο, ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 3.200 γυναίκες για να ανακαλύψουν πώς οι σεξουαλικές τους τάσεις άλλαξαν ή παρέμειναν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Αυτά ήταν τα τρία κύρια ευρήματά τους:

  • Περίπου το 45% των γυναικών είπε ότι το σεξ ήταν σημαντικό νωρίς στη μέση ζωή και έγινε λιγότερο σημαντικό με την πάροδο του χρόνου.
  • Για το 27% των γυναικών, το σεξ παρέμεινε εξαιρετικά σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέσης ηλικίας.
  • Για το 28% των γυναικών, το σεξ δεν ήταν πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας.

Καθώς η επιθυμία υπάρχει ακόμα για πολλές γυναίκες, η εύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση αυτών των φυσικών σωματικών αλλαγών μπορεί να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα, η εύρεση του σωστού φυσικού λιπαντικού, η δημιουργία σεξουαλικής ενέργειας (γνωστή και ως σιγοβρασμός) για την αύξηση της επιθυμίας, ή η δοκιμή οποιουδήποτε από αυτούς τους εγκεκριμένους από γυναικολόγο τρόπους για το καλύτερο σεξ στα 40, 50 και πέρα από αυτά.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here