Τα πλεονεκτήματα του να ζεις σε λιγότερα από 50 τ.μ.


Το σπίτι είναι ο χώρος σου. Εκεί περνάς αμέτρητες ώρες είτε είναι μετά το γραφείο, είτε όταν αράζει να δεις ταινίες, είτε όταν έρχονται οι κολλητοί σου να δείτε μπάλα. Εννοείται ότι εκεί βρίσκεσαι και με την κοπέλα σου. Εκεί νιώθεις άνετα, εκεί εκφράζεσαι, στο σπίτι σου καλύπτεις τις ανάγκες σου, πάντα θα θες να γυρίσεις σε αυτό.

Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο, καθαρό ή ακατάστατο, είναι το σπίτι σου και αυτό είναι το μόνο που μετράει. Όπως, γνωρίζεις πολύ καλά, μεγαλύτερος χώρος δε σημαίνει και περισσότερη άνεση. Τα μικρά διαμερίσματα, μάλιστα, με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορούν να γίνουν καλαίσθητα, λειτουργικά και να αναδείξουν πλήρως τα πλεονεκτήματά τους. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, αν καταφέρεις να ζεις σε χώρο που δεν δίνεις πολλά χρήματα και παίρνεις από αυτόν το μάξιμουμ, τότε, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Ακολουθούν 7 λόγοι που θα αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το να ζεις σε λιγότερα από 50 τ.μ.

Η επιλογή των επίπλων
Όπως κατάλαβες, λίγα τετραγωνικά σημαίνει απαραίτητα προσεκτική επιλογή στο θέμα της επίπλωσης. Έτσι, αν έχεις χώρο μόνο για μία πολυθρόνα, θα ψάξεις να βρεις αυτήν την μία που (θα) ταιριάζει έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου. Επίσης, αν χωρά μόνο μία, θα την πάρεις και θα τελειώσουν εκεί τα έξοδα, αφού δε (θα) χωρά κάτι επιπλέον.

Λιγότερο καθάρισμα
Μικρότερος χώρος σημαίνει αυτόματα λιγότερη ώρα σε καθάρισμα. Θέλεις να φωνάξεις κόσμο, το σπίτι θα είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί τακτοποιημένο και καθαρό. Άσε που τα καθαριστικά (δεν είναι καθόλου φθηνά) θα κρατήσουν περισσότερο.

Αλλαγή διακόσμησης
Μικρότερο σπίτι, λιγότερα πράγματα. Όποτε θες αλλάζεις τη διακόσμηση και το στυλ. Ανανεώνεις πιο τακτικά τον χώρο σου, ακολουθείς τις τάσεις κάθε εποχής. Ακόμη και το να αλλάξεις μερικά μικρά πράγματα (μαξιλάρια, χαλιά κ.τλ.) μπορεί να δώσει αέρα ανανέωσης τόσο σε εσένα όσο και στο σπίτι.

Αποθηκευτικός χώρος
Όσοι μένουν σε μικρά σπίτια έχουν εκπαιδευτεί, κατά κάποιον τρόπο, να εξοικονομούν χώρο και να μεγιστοποιούν τον διαθέσιμο. Αν δεν μπορείς να πας οριζόντια, πήγαινε κάθετα. Βάλε ράφια αντί για κομοδίνο, κέρδισε χώρο όπου μπορείς. Τα αντικείμενα αυτόματα στο μυαλό σου γίνονται χρηστικά και διακοσμητικά, με τον καιρό και τις δοκιμές καταλαβαίνεις τι έχει νόημα να μπει και τι όχι.

Χρήσιμοι χώροι
Σε μεγάλο σπίτι μπορεί να υπάρχουν δωμάτια που δεν τα χρησιμοποιείς σε τίποτε άλλο από το να πετάς τα ρούχα σου. Αντίθετα σε μικρό σπίτι, κάθε χώρος έχει λειτουργικότητα μέχρι την τελευταία γωνία και το τελευταίο ράφι.

Ρεαλιστικές ανάγκες
ΟΚ το ξέρουμε ότι σε μικρό σπίτι ο αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος. Αυτό είναι κάτι που σε κάνει να σκεφτείς σοβαρά, τι χρειάζεσαι και τι όχι. Αν μαζεύεις κάθε ζευγάρι από τα παπούτσια που αγόραζες στο Λύκειο μέχρι σήμερα, σταμάτα το εδώ. Και το πατρικό έχει αποθηκευτικούς χώρους.

 

Προσωπικό στυλ
Στο σπίτι σου βάζεις τον χαρακτήρα και το στυλ σου. Γνωστά αυτά. Ακόμα κι αν τα χρήματα είναι λίγα (που είναι), ο διάδρομος, το σαλόνι, η κρεβατοκάμαρα έχουν κάτι από την προσωπικότητα σου. Και στο μεγαλύτερο σπίτι, εννοείται ότι η αισθητική θα είναι εκεί, απλά μπορεί να την εκτιμήσεις λιγότερο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ