20 Απριλίου 2024

Ξεφλούδισμα προσώπου : Οι αιτίες που συμβαίνει


Το ξηρό δέρμα , μπορεί να προκαλέσει φλούδα στο δέρμα του προσώπου σας, όπως και άλλες καταστάσεις υγείας, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση . Κρύος αέρας, ζεστό ντους και κυμαινόμενηυγρασία μπορεί να προκαλέσει απολέπιση του δέρματος, ειδικά το χειμώνα. Το δέρμα που ξεφλουδίζει σε μεγάλο μέρος του σώματός σας ονομάζεται αποφολιδωτική δερματίτιδα .

Ξεφλούδισμα του δέρματος κατά τη θεραπεία προσώπου 
  • Το ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπό σας μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπείες στο σπίτι και φάρμακα. Οι περισσότερες θεραπείες στο σπίτι δίνουν έμφαση στην πρόληψη, ενώ τα παραδοσιακά φάρμακα και οι θεραπείες προσώπου μπορούν μερικές φορές να θεραπεύσουν το ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει ήδη.

Απολέπιση του δέρματος στο πρόσωπο 

  • Το ξηρό δέρμα είναι η πιο συνηθισμένη κατάσταση του δέρματος και μπορεί να είναι γιατί το πρόσωπό σας ξεφλουδίζει. Αλλά υπάρχουν μερικές άλλες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν φλούδα στο δέρμα του προσώπου σας. Αναζητώντας άλλα συμπτώματα, μπορεί να περιορίσετε τι προκαλεί τα συμπτώματά σας.

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές αιτίες απολέπισης του δέρματος:

  • Ηλιακά εγκαύματα . Το κόκκινο, ερεθισμένο και φλεγμονώδες δέρμα που έχει υποστεί ζημιά από τον ήλιο θα ξεφλουδίσει αργά για να εκθέσει νέο δέρμα από κάτω.
  • Φάρμακα. Το δέρμα μπορεί να ξεφλουδίσει ως παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων. Τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, η πενικιλίνη, τα τοπικά φάρμακα και τα φάρμακα κατάσχεσης μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να κλιμακωθεί και να ξεφλουδίσει.
  • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα . Ενώ αυτή η κατάσταση επηρεάζει συνήθως το τριχωτό της κεφαλής, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στο πρόσωπό σας και να προκαλέσει απολέπιση, φαγούρα, ερυθρότητα και απολέπιση.
  • Το έκζεμα είναι μια αυτοάνοση κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κόκκινα ή καφέ φολιδωτά μπαλώματα, καθώς και απολέπιση που μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας.
  • Η ψωρίαση είναι μια χρόνια δερματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από λευκά, φολιδωτά σημεία του δέρματος που μπορούν να γίνουν κόκκινα και να ξεφλουδίσουν. Τα μπαλώματα της ψωρίασης μπορεί να είναι επώδυνα και επώδυνα.
  • Ο υποθυρεοειδισμός συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες του θυρεοειδούς και μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αύξηση βάρους, αραίωση μαλλιών και απολέπιση του δέρματος.
  • Η ροδόχρου ακμή είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει σπασμένα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας, πρησμένο ή κόκκινο δέρμα και απολέπιση του δέρματος στο πρόσωπό σας.
  • Μυκητιασικές λοιμώξεις . Αυτές οι επικίνδυνες λοιμώξεις συνοδεύονται από πονοκεφάλους, κόπωση και φλεγμονή του δέρματος στο σημείο της λοίμωξης.
  • Αλλεργική αντίδραση σε καλλυντικά ή προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Κάτι που έχετε εφαρμόσει στο πρόσωπό σας, όπως μια νέα βάση ή ενυδατική κρέμα, μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει πρήξιμο ή κνίδωση. Το δέρμα σας μπορεί επίσης να στεγνώσει και να ρίξει μόλις ερεθιστεί, με αποτέλεσμα το δέρμα να ξεφλουδίζει.

Ακολουθεί βίντεο για ξεφλουδισμένο πρόσωπο

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ