Βασίλης Κικίλιας : Mεγάλο δώρο της Επιστήμης ο εμβολιασμός


Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από το βουλευτή ΣάμουΧριστόδουλο Στεφανάδη, επισκέπτεται διαδοχικά το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και το Κέντρο Υγείας Βαθύ. Μετά την επίσκεψή του στο ΓΝ Σάμου, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Βασίλης Κικίλιας στέλνει μήνυμα στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σάμου

  • «Πρώτον, να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στις πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους εθελοντές που αγωνίζονται σήμερα στη Σάμο για να κατασβήσουν τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η επικοινωνία του με τους πολίτες

  • Είχα την ευκαιρία μαζί με το συνάδελφο βουλευτή και Καθηγητή μου Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου να μιλήσω με πολίτες και με εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και εδώ στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Όσα είπε για τους νέους και τον εμβολιασμό

  • Είχαμε μείνει πίσω στη Σάμο στους εμβολιασμούς. Τώρα βλέπω με ευχαρίστηση ότι έχουν ανέβει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά των εμβολιασμών. Στο νησί υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες και φυσικά το υγειονομικό μας προσωπικό.
  • Είναι επιβεβλημένο να δείξουμε και να δώσουμε το καλό παράδειγμα, αλλά και να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας, τους ανοσοκατεσταλμένους, τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα και έρχονται στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία μας. Οπότε, κάνω έκκληση σε όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί.
  • Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πολίτες και τους διαμένοντες στο νησί, είναι μπροστά μας η καρδιά του καλοκαιριού, ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής περιόδου. Όλοι θέλουμε να πάει καλά. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάει καλά και να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της Covid, είναι να εμβολιαστούμε. Αν πρέπει πλέον να το κάνουμε πόρτα-πόρτα, θα το κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.
  • Είναι μεγάλο δώρο της Επιστήμης ο εμβολιασμός. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.

  • Σε ό,τι έχει να κάνει με τους νέους ανθρώπους, με αυτά τα παιδιά τα οποία βγάζουν και ένα παράπονο και μία αντίδραση μερικές φορές, θέλω να τους πω ότι η μάχη, η πίστη και το πάθος για τη ζωή και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, περνούν από το να εμβολιαστούμε και να ξεπεράσουμε την τεράστια κρίση της πανδημίας.
  • Ο τσαμπουκάς, η αντίδραση και η μάχη πρέπει να είναι απέναντι στον ιό και στις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία του καθενός μας.
  • Και η μαγκιά και η ψυχή είναι στο πώς προστατεύει κανείς τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνανθρώπους του, τους εργαζόμενους με τους οποίους δουλεύει μαζί.
  • Αυτό είναι το μήνυμα προς τη νέα γενιά και τους πιο νέους συμπολίτες μας, τα νέα παιδιά: Ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτή την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού, παρά μόνο η ελευθερία τους.

Το μήνυμα του υπουργού υγείας

  • Να εμβολιαστούμε, να είμαστε ελεύθεροι, να ξαναζήσουμε την ζωή.

 

 

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ετσι κανουν οι πλασιεδες,μπαι φαρ.Για τα φαρμακα το πνιγετε το κουνελι.Για το σπρει των Ισραηλινων,[sanotize,διατιθεται απο Δετερα] κανενας πουστης;Κανενα σαιτ; Τιμωρια;Μου θυμιζεις την ellinair που ο φακελλος για ΕΣΠΑ ειναι καπου χαντακωμενος στο Υπ.Οικονομικων.Ισως γιατι ενοχλει φιλο αεροπλανακια.Δεν ξερεις ποσο θα χαρουν οι κουτοφραγκοι με αυτη τη πουστια.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ