Ομορφιά: Τα ολιστικά οφέλη του βελονισμού προσώπου

Ο βελονισμός υπάρχει εδώ και αιώνες. Είναι μέρος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πόνων του σώματος, των πονοκεφάλων ή ακόμη και της ναυτίας. Ωστόσο, τα συμπληρωματικά του οφέλη στην ομορφιά και την υγεία του δέρματος μπορεί να σας εκπλήξουν.

Για πολλούς, ο βελονισμός προσώπου είναι η ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση ή το Botox. Πρόκειται για μια αισθητική θεραπεία που αποτελεί επέκταση του παραδοσιακού βελονισμού. Λέγεται ότι βοηθά φυσικά το δέρμα να φαίνεται νεότερο, πιο λείο και πιο υγιές.

Ο βελονισμός του προσώπου αντιμετωπίζει όχι μόνο τα σημάδια γήρανσης, αλλά προωθεί τη γενική υγεία του δέρματος. «Λειτουργεί εσωτερικά για τη βελτίωση της υγείας σας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την εμφάνιση του δέρματός σας», εξηγεί η Amanda Beisel, βελονίστρια και ιδρύτρια της SKN Holistic Rejuvenation Clinic στον Καναδά.

Τι αποτελέσματα να αναμένετε από τον βελονισμό προσώπου;

Σύμφωνα με την Beisel, το κύριο αποτέλεσμα μετά από τη θεραπεία με βελονισμό είναι η φωτεινή επιδερμίδα. «Είναι σαν να έχει ξυπνήσει το δέρμα από έναν μακρύ, βαθύ ύπνο», λέει. «Όλο το φρέσκο ​​αίμα και το οξυγόνο πλημμυρίζουν το πρόσωπο και πραγματικά το αναζωογονούν».

Αλλά σε αντίθεση με το Botox, ο βελονισμός του προσώπου δεν είναι μια γρήγορη λύση. «Στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμες αλλαγές στην υγεία του δέρματος και του σώματος, όχι να γίνουν γρήγορες διορθώσεις», εξηγεί η Beisel.

Αυτό σημαίνει διέγερση του κολλαγόνου, λαμπερότερος τόνος της ειπιδερμίδας και συνολικά οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένο άγχος και ένταση. Μία μελέτη (Yun Y, Kim S 2013) διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που δοκίμασαν βελονισμό προσώπου είδε βελτιώσεις μετά από μόλις πέντε συνεδρίες. Αλλά η Beisel συνιστά 10 θεραπείες – μία ή δύο φορές την εβδομάδα – για καλύτερα αποτελέσματα.

Μετά την θεραπεία, μπορείτε να περάσετε σε αυτό που αποκαλεί «στάδιο συντήρησης», όπου λαμβάνετε τη θεραπεία βελονισμού κάθε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. «Είναι μια υπέροχη θεραπεία για όσους είναι πραγματικά απασχολημένοι και εν κινήσει», λέει η Beisel, γιατί «επιτρέπει στο σώμα να χαλαρώσει και να αποκατασταθεί». 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here