Σεξ: Πώς να διατηρήσετε το σεξουαλικό ενθουσιασμό σε μια μακροχρόνια σχέση

Είναι γεγονός ότι η σεξουαλική συχνότητα μειώνεται σταδιακά στις μακροχρόνιες σχέσεις. Μερικά ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ μεταξύ τους, ενώ άλλα ζευγάρια κάνουν ακόμα σεξ, αλλά γίνεται σαν αγγαρεία. Η απόκτηση επαρκούς διέγερσης για την επίτευξη οργασμού μπορεί να είναι δύσκολη. Οι συνηθισμένες συστάσεις είναι να βρουν τρόπους για να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ζωή για να ξεπεράσουν τη σεξουαλική πλήξη του να κάνεις σεξ με το ίδιο άτομο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε χρόνο και δεκαετία.

Μέσα στα όρια μιας μονογαμικής σχέσης, η κατεύθυνση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού μπορεί να σημαίνει πειραματισμό με διαφορετικές σεξουαλικές θέσεις ή πρακτικές για την εισαγωγή κάποιου διαφορετικού σεξουαλικού είδους. Κάνοντας κάτι απαγορευμένο μπορεί να προστεθεί η συγκίνηση του να κάνεις κάτι υπερβατικό. Φυσικά, για μερικούς ανθρώπους, η ζητούμενη σεξουαλική καινοτομία δεν είναι απαραίτητα να απολαύσουν μια ποικιλία θέσεων και πρακτικών με το ίδιο άτομο, αλλά να συμμετάσχουν στις ίδιες παλιές θέσεις και πρακτικές αλλά με μια ποικιλία διαφορετικών σεξουαλικών συντρόφων. Η απιστία ή κάποια συναινετική μη μονογαμία επιτρέπει τη συγκίνηση του σεξ με νέους και διαφορετικούς συντρόφους.

Τι γίνεται όμως αν αυτές οι προσεγγίσεις είναι απλώς προσωρινές διορθώσεις; Κάποια στιγμή ό, τι ήταν κάποτε νέο και συναρπαστικό μπορεί να γίνει παλιό και επαναλαμβανόμενο. Οποιοσδήποτε που έχει δοκιμάσει τα πάντα πολλές φορές μπορεί να αισθανθεί πλήξη και αρχίζει να εξαντλείται από νέες πηγές σεξουαλικής καινοτομίας και ποικιλίας. Είμαστε καταδικασμένοι να αναζητούμε για πάντα το επόμενο νέο πράγμα όσον αφορά το σεξ για να πάρουμε μια προσωρινή συγκίνηση έως ότου γίνει βαρετό μέσω της ατελείωτης επανάληψης;

Η Ψυχολογία της πλήξης

Συνήθως παίρνουμε την πλήξη στην ονομαστική της αξία. Ο κόσμος γύρω μας δε φαίνεται να είναι αρκετά διεγερτικός. Αισθανόμαστε άδειοι και η ζωή φαίνεται χωρίς νόημα χωρίς να υπάρχει κάτι που μας εμπλέκει πραγματικά. Θέλουμε να αισθανθούμε παθιασμένοι με ό, τι κάνουμε. Γινόμαστε απαθείς όταν δεν υπάρχει τίποτα που να μας ενθουσιάζει. Οι άνθρωποι κάνουν συχνά σεξ όταν βαριούνται. Η πλήξη δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα αλλά και μια στάση απέναντι σε αυτό που είναι μπροστά σας. Είναι έλλειψη περιέργειας. Οι περίεργοι δε βαριούνται ποτέ γιατί μπορούν πάντα να βρουν κάτι ενδιαφέρον σε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά τους. Οι περίεργοι, όπως ο ποιητής William Blake, μπορούν να δουν έναν κόσμο από άμμο. Οι βαριεστημένοι βλέπουν μόνο έναν κόκκο άμμου. Είναι έλλειψη φαντασίας. Ο φιλόσοφος Ηράκλειτος που είχε φαντασία είπε ότι δεν μπορείτε ποτέ να μπείτε στο ίδιο ποτάμι δύο φορές. Στην πραγματικότητα, το σεξ με το ίδιο άτομο που χρησιμοποιεί τις ίδιες στάσεις εδώ και μια δεκαετία δεν είναι εντελώς επαναλαμβανόμενο. Εσείς και ο σύντροφός σας αλλάζετε σαν άνθρωποι διαρκώς. Δεν είναι μόνο η σταδιακή γήρανση του σώματος (μερικοί άνθρωποι ενθουσιάζονται από το σεξ με τους ηλικιωμένους), αλλά αλλάζετε διάθεση και προσωπικότητα, καθώς οι εμπειρίες της ζωής αλλάζουν το ποιοι είμαστε. Το πώς νιώθουμε για αυτές τις αλλαγές μπορεί να καθορίσει εάν το σεξ είναι βαρετό ή συναρπαστικό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here