Υπερφαγία: Πέρα από τη διαταραχή πρόσληψης τροφής

Τα βασικά διαγνωστικά χαρακτηριστικά των κριτηρίων DSM-5 για Binge Eating Disorder (BED) είναι:

  • Το άτομο τρώει μια ποσότητα φαγητού πολύ μεγαλύτερη από ό, τι θα κατανάλωναν οι περισσότεροι άνθρωποι σε ένα παράθυρο δύο ωρών.
  • Το άτομο έχει το συναίσθημα ότι δεν μπορεί να σταματήσει ή / και να ελέγξει τι ή πόσο τρώει.
  • Το άτομο έχει αγωνία σχετικά με την υπερκατανάλωση τροφής
  • Υπάρχει απουσία τακτικών αντισταθμιστικών συμπεριφορών όπως εκκαθάριση

Και η παρουσία τουλάχιστον τριών από τα ακόλουθα κατά τη διάρκεια επεισοδίων binge: (α) Τρώτε πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. (β) Τρώτε μέχρι να αισθανθείτε ότι σκάτε. (γ) Τρώτε μεγάλες ποσότητες όταν δεν πεινάτε φυσικά. (δ) Τρώτε μόνο λόγω αμηχανίας. (ε) Έχετε αίσθημα αηδίας ή νιώθετε υπερβολική ενοχή μετά από ένα επεισόδιο.

Πολλοί λένε ότι δε βιώνουν έλλειψη ελέγχου κατά τη διάρκεια των υπερβολικών επεισοδίων τους, αλλά μάλλον μια ευφορική απελευθέρωση έντασης, ακολουθούμενη από λύπη αργότερα. Φοβάμαι ότι η αδυναμία τοποθέτησης αυτών των ατόμων στην κατηγορία “της διατροφικής διαταραχής” μπορεί να παρέχει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και να τους αποτρέψει από την αναζήτηση κατάλληλης φροντίδας.

Η συχνότητα εμφάνισης Διαγνωστικής Διαταραχής Binge Eating κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3% ανάλογα με τη μελέτη…

Ωστόσο, το 42,4% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι και το 73,6% είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής, όπως αναφέρεται από το Κέντρο Ελέγχου Νόσων.

Κάτι σε αυτούς τους αριθμούς δεν προστίθεται, σωστά; Τουλάχιστον, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι πιθανό η συνήθης υπερκατανάλωση τροφής να απειλήσει σοβαρά την υγεία μας, ακόμη και όταν δεν ανεβαίνει στο επίπεδο μιας διαγνωστικής διαταραχής. Θέλουμε πραγματικά να εντάξουμε όλα αυτά τα άτομα σε μια κατηγορία;

Ίσως η λύση είναι να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή διάγνωση για εκείνους που πληρούν όλα τα άλλα κριτήρια για την υπερβολική κατανάλωση τροφής εκτός από το ότι δεν αισθάνονται εκτός ελέγχου; Ίσως θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε «Ευφορική Διατροφική Διαταραχή». Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό θα έπαιρνε μεγάλη ασάφεια από την κατηγορία Not Specified και θα κάλυπτε σημαντικό μέρος του προβληματικού με την κατανάλωση πληθυσμού. Μπορεί να είναι μια διακριτή κλινική οντότητα που αξίζει να μελετηθεί ξεχωριστά και εκτός από την Binge Eating Disorder.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here