Προσδόκιμo ζωής : Ο Κορωνοϊός μείωσε τον αριθμό γεννήσεων στης ΗΠΑ


Παρά τα ελπιδοφόρα νέα για τη διάθεση του εμβολίου COVID-19, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μερικοί από τους πιο σκοτεινούς μήνες βρίσκονται ακόμη μπροστά Στην πραγματικότητα, μια νέα έρευνα δείχνει ότι το COVID-19 μείωσε το προσδόκιμο ζωής των ΗΠΑ κατά τη γέννηση για τους Αμερικανούς κατά 1,13 χρόνια.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και το Πρίνστον διαπίστωσαν ότι λόγω των πανδημικών θανάτων πέρυσι, το προσδόκιμο ζωής έχει μειωθεί στα 77,48 ετών, το μεγαλύτερο μείωση του προσδόκιμου ζωής του έτους σε τουλάχιστον 40 χρόνια.

Το προσδόκιμο ζωής διαμορφώνετε ανάλογα με τις φυλές

  • Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η μείωση του προσδόκιμου ζωής είναι πιθανότατα ακόμη πιο σημαντική μεταξύ των κοινοτήτων χρώματος. Για τους Μαύρους, η μελέτη διαπίστωσε ότι το προσδόκιμο ζωής θα μειωνόταν κατά 2,1 χρόνια και για τους Λατίνους κατά 3,05 χρόνια. Η μείωση του προσδόκιμου ζωής των λευκών προβλέπεται στα 0,68 χρόνια.
  • Γνωρίζουμε ότι η πανδημία COVID-19 προκάλεσε… 400.000 θανάτους στις ΗΠΑ σε λιγότερο από ένα χρόνο», δήλωσε ο Dr. Anthony S. Lubinsky , διευθυντής της ICU στο νοσοκομείο NYU Langone Tisch. «Η ομάδα που έκανε τη μελέτη χρησιμοποίησε στατιστικές μεθόδους για να εκτιμήσει την επίδραση των θανάτων σε αυτές τις διαφορετικές ομάδες στο προσδόκιμο ζωής τους το 2020 και το συνέκρινε με τα τελευταία αρκετά χρόνια».

Τι λέει η μελέτη για τη δημόσια υγεία
  • Τα αποτελέσματα είναι ενοχλητικά, αλλά δυστυχώς, δεν προκαλούν έκπληξη», δήλωσε η Δρ. Julia Iyasere , εκτελεστική διευθύντρια του Dalio Center for Health Justice στο NewYork-Presbyterian. Το Dalio Center for Health Justice είναι ένα ίδρυμα αφιερωμένο στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας με στόχο τη θέσπιση ενός νέου προτύπου.
  • Εκτιμάται επί του παρόντος ότι οι Μαύροι Αμερικανοί έχουν πεθάνει σε 1,5 φορές το ποσοστό των λευκών ομολόγων τους από το COVID-19. Σύμφωνα με το ερευνητικό εργαστήριο APM , 1 στους 735 Μαύρους Αμερικανούς και 1 στους 595 αυτόχθονες Αμερικανούς πέθανε από το COVID-19.

Προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ

  • Πριν από την πανδημία, το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε αυξηθεί ως επί το πλείστον τις τελευταίες δεκαετίες, αν και υπήρξαν μικρές μειώσεις τα τελευταία χρόνια κολλημένος στην κρίση των οπιοειδών
  • Η μείωση αυτού του μεγέθους ήταν σπάνια. Αυτή η μελέτη προβλέπει ότι το προσδόκιμο ζωής που σχετίζεται με την πανδημία είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ό, τι κάθε λεπτή μείωση τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ