Κύπρος: Επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο και τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα – Αναψαν φωτιές, κάηκαν οχήματα


Την επίθεση πραγματοποίησαν ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονται για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίθεση με κροτίδες στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου, έκαναν το βράδυ της Κυριακής (18/7) ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονται για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sigma Live, οι άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

zhmies-sigma.jpg
Αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγεςSigma Live

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

zhmies-sigma-2.jpg
Από τη μανία των αγνώστων καταστράφηκαν πολλά οχήματα εργαζομένωνSigma Live

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Phile News ομάδες διαδηλωτών που βρέθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιά στην κεντρική πύλη του Προεδρικού, ενώ πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί για να τους αποτρέψουν.

zhmies-sigma-3.jpg
Καταστροφές στο συγκρότημα ΔΙΑΣSigma Live

«Η επίθεση που δέχτηκε το Σίγμα, συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Κύπρου μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ